Gazete Vatan Logo

Madımak gerekçesiyle dinleme yapılmış!

Sivas merkezli 18 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan polislerin, 1993’teki Madımak katliamını gerekçe göstererek, eski bakan ve valiyi dinlediği öne sürüldü.

Sivas Cumhuriyet Başsavcılığınca usulsüz dinlemelere ilişkin hakkında soruşturma başlatılan polislerden bazılarının farklı konu başlıkları altında, üst düzey kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 20 kişiye ait 30’a yakın telefon numarasını 2009-2013 yılları arasında belirli aralıklarla dinlediği ifade ediliyor.

Olayları aydınlatmak için

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin yakılması ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayları aydınlatmak amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulduğu belirtilen “Madımak Masası”nda görev aldıklarını ifade eden şüphelilerin, Sivas olaylarının yaşandığı dönemin Kültür Bakanı Fikri Sağlar ve Sivas Valisi Ahmet Karabilgin ile o dönemde kentte görev yapan il jandarma komutanı, il emniyet müdürü ve istihbarat şube müdürünün de aralarında bulunduğu bazı kişileri dinlediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

Rektörü de dinlediler

Şüphelilerin, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık’ın lehine çalışan bazı akademisyenleri de Haziran 2012’de yapılan rektörlük seçimleri öncesinde ve sonrasında dinlediği kaydediliyor. Kocacık’ın bir terör örgütüyle ilişkisi olan kişilerle bağlantısı olduğunu düşünen zanlılarca 9 ay boyunca dinlendiği ifade ediliyor. Operasyon kapsamında tutuklanan 3. Sınıf Emniyet Müdürü Abdullah S. mahkemedeki savunmasında, güven esasına dayalı çalıştıkları için mesai arkadaşlarının beyanları doğrultusunda belgelere paraf attığını belirtti.