Gazete Vatan Logo

Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı için geri sayım sürüyor. Tüm İslam alemi için yılın ikinci bayramı olan Kurban ne zaman idrak edilecek ve tatil kaç gün olacak? İşte Kurban Bayramına ilişkin merak edilen soruların yanıtları...

Kurban Bayramı ne zaman başlıyor? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak?

Kurban Bayramı için en fazla merak edilen soruların başında Kurban Bayramı tatili kaç gün sürecek konusu geliyor. Peki Müslümanlar için Ramazan Bayramı'nın ardından yılın ikinci bayramı olan Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? İşte Kurban Bayramı tatil süresi ve Kurban Bayramına dair detaylar...

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN ve TATİL KAÇ GÜN OLACAK?

2017 Yılı Kurban Bayramı arefe günü 31 Ağustos Perşembe gününe denk geliyor. Kurban Bayramı ise 1 Eylül Cuma günü başlayacak ve 4 Eylül 2017 Pazartesi günü sona erecek.

Bayramlar, sevinme ve sevindirme günleridir. Bayram, basit çıkarların, kısır çekişmelerin, bencil hırsların, anlamsız kırgınlıkların insan benliğini kuşatan duvarlarını yıkarak kişinin kendini aşması, etrafındakilerin farkına vararak paylaşmanın, kucaklaşmanın ve sevmenin engin ufuklarında kamil insan olmanın tadını doyasıya yaşayabilmesi demektir.

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

Haberin Devamı

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikİnci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Burdan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

Haberin Devamı

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden (birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena dualarını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur.