Gazete Vatan Logo

Küçük’ün masrafları Sedat Peker’den

İşte Ergenekon soruşturmasının sürpriz tanıklarından Hanefi Avcı’nın ifadesinden çarpıcı satırlar

Ergenekon soruşturmasının sürpriz tanıklarından eski İstihbarat Şube Müdürü, şimdi Edirne Emniyet Müdürü olan Hanefi Avcı, Veli Küçük’ün araba tamiratından, cep telefonu faturasına kadar tüm masraflarını yeraltı dünyasının ünlü ismi Sedat Peker’in karşıladığını söyledi. Küçük’ün mafyayla ilişkilerini de detaylarıyla anlattı. İşte Avcı’nın ifadesinden çarpıcı satırlar:

“Diyarbakır’da 1984-1992 arasında İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaptığım sırada JİTEM diye bir kuruluşun olduğunu ve Ankara’da Veli Küçük isminde birinin bu işin başında olduğunu duydum. Ancak o dönem kendisini hiç görmedim ve bir irtibatım olmadı. 1992 yılında İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü yaptım. Bu dönemde görev gereği birçok şahsın irtibatları takip edildi. O dönemde mafyacı olarak bilinen Sami Hoştan, Ali Fevzi Bir, Mehmet Özbay (Abdullah Çatlı olduğu sonra anlaşılan), Sedat Peker, Mehmet Hadi Özcan, Yaşar Öz gibi adamların birebir Veli Küçük’le irtibatlı olduğunu belirledik. Veli Küçük Kocaeli İl Jandarma Komutanı olarak görev yapıyordu. O dönemde JİTEM ile resmi bir bağlantısı yoktu. Konumundan dolayı Küçük takip edilmedi. Ancak devlet görevlileri, polis ve askeriye ile irtibatlı olan mafyavari şahısları takip ettik. Bu esnada bu şahısların irtibatlarını ortaya çıkardık.”

Mafyanın ’Veli Abi’si

“Bu görüşmelerde sürekli ‘Veli abinin yanına uğradık’ gibi hususlar geçiyordu. Fakat telefonda açık olarak başka bir şey görüşmüyorlardı. Hatta o dönem komisyona verdiğim ifadede Veli Küçük’ün arabasının tamiratından, kullandığı cep telefonlarına kadar parasını Sedat Peker’in ödediğini bildirdim. Bu hususun araştırılması gerektiğini söyledim, ancak araştırılmadı. Bu isimlerden bazıları Susurluk davasında yargılandı. Susurluk Komisyonunda Veli Küçük ile irtibatlı bu isimlerin hepsi çeşitli defalar mafyavari örgütlenme yapmak suçlamaları ile mahkeme önüne çıktılar, pek çok kez yargılandılar, hatta Hadi Özcan’ın o dönemki takip ve izlenmelerinde Veli Küçük ile alakalı çok açık beyanları var. İncelendiği takdirde bu dosyalarda da geçmiş dönemde konu ile alakalı bazı beyanları olabilir.”

Haberin Devamı