Gazete Vatan Logo

Kozmik afet ne demek? Türkiye 3 metre kaydı ne demek? Türkiye 3 metre kaydı anlama geliyor?

Kahramanmaraş'te meydana gelen iki büyük deprem Türkiye'yi yasa boğdu. 10 ili etkileyen deprem felakati sonrası uzmanlar, sarsıntıların ivmesinin, yerçekimi ivmesinin 2 katı büyüklüğünde olduğunu düşünüyor. İtalyan deprem uzmanı Daglioni, yaşanılan deprem için kozmik afet ifadesini kullandı. Kozmik afet ne demek? Türkiye 3 metre kaydı ne anlama geliyor?

Kozmik afet ne demek? Türkiye 3 metre kaydı ne demek? Türkiye 3 metre kaydı anlama geliyor?

Kozmik afet ne demek sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük deprem sonrası açıklama yapan İtalyan deprem uzamanı Doglioni, 10 ili etkileyen depremin çok büyük bir deprem olduğunu vurguladı.

KOZMİK AFET NE DEMEK?

Daglioni, "Bu gece Arap fay hattı, Anadolu fay hattından kuzeydoğu-güneybatı ekseninde 3 metre hareket etti gibi gözüküyor" dedi.

Türkiye'nin Arap levhasının üzerine gittiğini söyleyen Daglioni, "Fay en az 150 kilometre boyunca, hatta 3 metreden fazla bir yer değiştirmeyle aktif hale geldi. Her şey birkaç on saniye içinde oldu ve bu 7,8-7,9 büyüklüğünde bir deprem" diyerek cevap verdi.

İtalyan deprem uzmanı Daglioni, yaşanılan felaketin boyutunu, kozmik afet olarak dile getirdi. Daglioni, fay hattının nasıl hareket ettiği sorusuna şu yanıtı verdi: "Bir çapraz hareketten bahsediyoruz, fay düzlemi çok eğimli ve olay sırasında fayın iki yanında yatay bir yer değiştirme gözlemliyoruz"