Gazete Vatan Logo

Kobani'de yaralanmış! İzmir'de tedavi olmuş

Kobani'de yaralanmış! İzmir'de tedavi olmuş

İZMİR’de terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan 10 kişi, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İstihbarat Şubesi ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı’nın koordinesinde geçen cumartesi günü Karabağlar, Gaziemir, Konak ve Buca ilçelerinde belirlenen 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Asayiş Şubesi ekiplerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda polis katıldı. Bomba arama köpeklerinin de kullanıldığı operasyona polis helikopteri de havadan destek verdi. Bazı evlerin kilitli kapılarının ’koçbaşı’ ile kırıldığı operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürüldü. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 2 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel doküman ve dijital veriler ele geçirildi.

KOBANİ’DE YARALANAN TERÖRİST İZMİR’DE TEDAVİ OLMUŞ

Zanlıların emniyette susma haklarını kullandıkları öğrenildi. Bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen zanlılardan J.K.’nın, terör örgütü PKK’nın dağ kadrosunda bir süre yer aldıktan sonra, İzmir’e gelip korsan gösterilere katıldığı, ayrıca örgüte eleman kazandırmak için çalışmalar yürüttüğü öne sürüldü. Aynı kişinin, Suriye’nin Kobani kentinde girdiği çatışmada yaralandıktan sonra İzmir’e gelen terör örgütü PKK üyesi M.Y.’nin tedavisinde görev aldığı belirtildi. Şüphelilerin terör örgütünün dağ kadrosuyla irtibatlı oldukları, aldıkları talimatlar doğrultusunda kentin farklı noktalarında düzenlenen korsan gösterileri organize ettikleri kaydedildi.

Haberin Devamı

Öte yandan zanlılardan J.K.’nın Ö.K.’nın terör örgütünden aldığı talimat doğrultusunda 6 Ağustos’ta Poligon’da, Deniz Er Eğitim Tabur Komutanlığı yakınındaki ormanlık alanda çıkarılan yangının faili olduğu iddia edildi. Bir diğer şüpheli R.S.’nin de geçen 1 Mayıs’ta çıkan olaylarda polise taşla saldırdığı, 9 Eylül’de düzenlenen "Teröre lanet yürüyüşü" sonrası Karabağlar HDP İlçe teşkilatının bulunduğu bina önünde çıkan olaylarda polise molotofkokteyli, havaifişek ve taşla saldıran grubu yönlendirerek grup içinde yer aldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı