Gazete Vatan Logo

Kediler ne yer, ne ile beslenir? Kediler en çok neyi sever?

İnsan dostu canlı denildiğinde ilk akla gelenlerden bir tanesi kedi olmaktadır. Sevimli görüntüsü ve hareketleri ile insanların gözdesi durumunda bir hayvandır. Ayrıca kediler, eğitim almaya da uyumlu hayvanlardır. Bu sayede evin içini pisletme gibi durumlar oluşmamaktadır. Kediler insanlara güvenliklerini tehdit edecek boyutta olay yaşanmadıkça saldırmamaktadır. Beslenme şartları oldukça esnektir. Bununla hem doğada kolaylıkla hayatta kalabilmekte hem de evcil olarak geniş beslenme ağına sahip olmaktadır.

Kediler ne yer, ne ile beslenir? Kediler en çok neyi sever?

 

Kediler için birçok hazır besin vardır. Bunlar içinde birileri ya da birkaçı tercih edilerek kedinin beslenmesi sağlanabilmektedir.

Kediler Ne Yer?

Kedilerin beslenme alanı oldukça geniştir. Bunun yanında türlerine göre beslenme alışkanlıklarında farklılıklar olabilmektedir. Yine de tüm kedilerin pek çok ortak beslenme alışkanlığı vardır. Bir ev kedisi için dikkat edilmesi gereken nokta sağlığıdır. Kedinin sağlığına doğrudan ya da dolaylı etki yapacak yiyecek tercihi olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Şunun bilinmesi de faydalı olacaktır: kediler etçil canlılardandır. Bundan dolayı genellikle etle beslenmektedir. Ette bulunan protein kedinin temel besin maddesini oluşturmaktadır.

Kediler Et Dışında Yiyecek Yer mi?

Kedilerin ana besin kaynakları et olmaktadır. Bunun yanında sadece etle beslendikleri söylenemez. Etten genel olarak proteini alan kedi farklı yiyecekler ile de beslenmektedir. Bu besinler arasında tahıl, sebze ya da meyve yer almaktadır. Bu besinlerin önemli bir faydası gerekli olan mineral ile vitaminlerin alımıdır. Ancak insanın yediği yemekler kediler için uygun olmamaktadır. Aksine sindirim sistemlerine zarar verme ihtimali ortaya çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Kediler Ne İle Beslenir?

Kediler için birçok hazır besin vardır. Bunlar içinde birileri ya da birkaçı tercih edilerek kedinin beslenmesi sağlanabilmektedir.

Kuru Mama ve Türevleri: Kuru mamalar maliyet olarak külfetli olmadığı için sıklıkla tercih edilmektedir. Yavru kediler için mamayı sütle karıştırmak bir alternatiftir. İçinde tavuk bulunan kuru mamalar kedilerin sağlıklı beslenmesi için önemli olmaktadır.

Yaş Mama ve Türevleri: Konserve şeklinde satılmaktadır ve kedilerin en sevdiği besinler arasında yer almaktadır. Birçok yaş mama seçeneği vardır. Tavuk, sığır ve kuzu etini içinde bulunduran yaş mamamalar bunlar arasındadır. Bu konserveler içinde tahıl kullanılmamış olan özellikle tercih edilmektedir.

 

Kediler En Çok Neyi Sever?

Kedilerin beslendiği birçok besinin yanında sevdiği de pek çok besin vardır. Bunlar içinde balık, yoğurt, yumurta ve çeşitli sebzeler öne çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Balık: kedilerin en sevdiği yiyecekler arasında yer almaktadır.

Yoğurt: sütün yanında yoğurt da kedilerin sevdiği besinlerden biri olmaktadır. Yoğurt kedilerin diş sağlığı açısından faydalıdır.

Yumurta: tercihen pişmiş yumurta çok sevilmektedir.

Çeşitli Sebzeler: havuç, kabak, fasulye bu sebzeler arasında öne çıkmaktadır.