.
Birdal suikastının azmettiricisi
Semih Tufan Gülaltay: İnsan Hakları Derneği eski Genel Başkanı Akın Birdal’a yapılan suikastın planlayıcısı ve azmettiricisi olmak suçlamasıyla 2 Haziran 1998 yılında yakalandı. 19 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Gülaltay, 22 Ocak 2008’de de Ergenekon soruşturmasının 4. dalga operasyonunda göz altına alınmıştır. Davada silahlı terör örgütüne üye olmak suçuyla yargılanıyor.
Tekin’in yakın arkadaşı
Zeki Yurdakul Çağman: Ergenekon’da tutuksuz yargılanıyor. VATAN’ın bulduğu Çağman, MİT belgesi ile ilgili olarak olayın gerçek olmadığını savunarak, MİT’in Bulgaristan’daki emekli Albay’ın ismi vermemesinin suçlamayı çürüttüğünü iddia etti. Çağman, kendisin de bu davaya bulaşmasının nedeni olarak da Muzaffer Tekin’in yakın dostu olmasını gösterdi. Çağman’ın İTO kayıtlarına göre iki tekstil şirketi var.
Danıştay saldırısına adı karıştı
Zekeriya Öztürk: Daha önce de Danıştay saldırısında gözaltına alınan emekli yüzbaşı Zekeriya Öztürk, 12 Haziran 2007’de Ümraniye’de ele geçen patlayıcılarla ilgili olarak da 20 Haziran’da gözaltına alındı.
‘Suikast timi başkanı’ iddiası
Mete Yalazangil: Eski milli futbolcu Mete Yalazangil, Ergenekon terör örgütünün suikast timinin başkanlığını yaptığı iddiasıyla 22 Ağustos 2007’deki operasyonda gözaltına alınarak tutuklandı. Yalazangil’in adı daha önce de 12 Mayıs 1998’deki Akın Birdal suikastına karışmıştı. Ergenekon iddianamesinde Yalazangil’in Ergenekon örgütü üyesi olduğu ve devlete ait gizli bilgileri elde edip başkasına verdiği belirtildi.
Çeçen sanığa suikast soruldu
Saipir Debzlelvidze: Ergenekon’un Temmuz 2007’deki 3’üncü dalgasında Mete Yalazangil ve Zeki Yurdakul Çağman’la gözaltına alındı. Debzlelvidze’nin deşifre olmamak için Muharrem kod adını kullandığı, Tuncay Hacıbektaşoğlu ile beraber Tekin ve Yalazangil’e bağlı olarak faaliyet gösterdiği iddia ediliyor. Şu anda tutuksuz yargılanan Çeçen sanığa, sorgusunda Başbakan’a suikast iddiası sorulmuştu. Debzlelvidze, iddiaları reddetmişti.