Gazete Vatan Logo

İdam cezası geri gelecek mi, idam cezası ne zaman kalktı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan idam açıklaması!

İdam cezası geri gelecek mi, İdam cezası ne zaman kalktı? Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği, bazı siyasetçiler tarafından da desteklenen idam cezasına yönelik bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. Peki, İdam cezası ne zaman kalktı, idam cezası geri gelecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan idam açıklaması…

İdam cezası geri gelecek mi, idam cezası ne zaman kalktı? Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan idam açıklaması!

Uzun zamandır tartışılan idam cezasına yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan da açıklama geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Orman yakanlarla mücadele etmek amacıyla idam cezası tartışmalarını çok yararlı gördüğümü, şayet bu cezanın tekraren hukuk mevzuatımıza girmesiyle ilgili bir kanun teklifi gelirse de destek olacağımızı ifade ediyorum" demişti. Peki, idam cezası geri gelecek mi? İdam cezası ne zaman kalktı?

İdam cezası geri gelecek mi?

Cinayet ve orman yangınlarının akabinde siyasetçilerden peş peşe idam açıklamaları gelmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Orman yakanlarla mücadele etmek amacıyla idam cezası tartışmalarını çok yararlı gördüğümü, şayet bu cezanın tekraren hukuk mevzuatımıza girmesiyle ilgili bir kanun teklifi gelirse de destek olacağımızı ifade ediyorum" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu idam tartışmalarına ilişkin, "Biz vahşi cinayetlere idam cezası verilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, "Cezalarının yeniden ele alınmasında biz de fayda görüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya’da gerçekleşen NATO zirvesi sonrası uçakta  basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kadın cinayetlerine yönelik idam cezası olur mu sorusuna yönelik açıklamalarda bulunan Erdoğan, kararı onaylayacağını dile getirdi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Bu konu ile ilgili olarak Devlet Bey’in de zaten bir açıklaması olmuştu. İdam konusu ülkemizin yeniden gündemine gelebilir ve bu tartışmaya açılabilir. Tabi Pınar Hanım’ın ölümü rastgele bir ölüm de değil. Tamamen burada bir vahşet söz konusu. Bu vahşet bu millete yakışmaz. Böyle bir şeye katlanmamız da mümkün değil. Bunun için de gerekli müzakereleri, tartışmaları Adalet Bakanım ile de yaptık, bunları konuştuk.

Gerekirse bu tekrar gündeme getirilerek tartışma konusu haline gelmeli. Bu tartışmadan ne çıkar bunu görmeliyiz. Ardından da çıkan neticeye göre bir adım atılabilir. Çünkü Pınar Hanım’ın durumunun benzeri birçok vahşetler var. Bunlar hakikaten böyle yenilir yutulur şeyler değil. Onun için burada da bu işin müzakeresi tartışmaları hepsi yapılır."

Haberin Devamı

Tabii bu bir anayasa değişikliği gerektiren de bir konu. Daha önce de söylemiştim, burada Adalet Bakanlığımızın yaptığı çalışmada parlamento böyle bir karar alması halinde ben böyle bir kararı onaylarım."

İdam cezası ne zaman kalktı?

1984 yılından 2004 yılına kadar yürürlükte olan idam cezası, yeniden gündemde...