Gazete Vatan Logo

İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: Silindir Operasyonu başladı, çok sayıda kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen 'Silindir Operasyonu' hakkında konuşarak, "50 şehirde 400 kişi gözaltına alındı" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu açıkladı: Silindir Operasyonu başladı, çok sayıda kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ankara'da organize suç örgütlerine yönelik operasyonla ilgili açıklama yaptı.
Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle: Dolandırıcılık ile mücadeledeyiz ve basmadık alan bırakmıyoruz. 2015 Temmuz 2016 tarihinden sonra organize suç örgütleri konusunda TCK değiştikten sonra da etkinlik yaparak mücadele zemini oluşturduk. Bundan sonra sahada daha fazla basan, daha fazla kontrol eden, organize suç örgütlerine nefes aldırmayan gayretimiz her yıl artarak devam etti. 2021 yılında 185 suç örgütüne 245 gözaltı, 749 tutuklama oldu. 2022'de 2703 şu ana kadar gözaltı 211 operasyon ve 842 tutuklu var.

66 SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTİLDİ

Planlı ve eş zamanlı operasyonlar diyoruz. Kendine ait riskler taşıyan operasyonlardır. 2021 yılında 8 ilde sahil rüzgarı 1, 9 ilimizde sahil rüzgarı 2 operasyonu yaptık. Bunların hepsi organize suç örgütlerine yönelik. Tüm bu operasyonlarda 66 suç örgütü çökertildi. Vatandaşımızın tek bir dayanağı vardır, hukuk devletidir. Devletin kendisine hayatın olağan akışında kanun dışı iş ve işlemlerde yalnız bırakmayacağıdır.

Haberin Devamı

BEDELİ NE OLURSA OLSUN ACIMASIZ OLACAĞIZ

Organize suç örgütlerine yönelik bedeli ne olursa olsun acımasız olacağız ve milletimize musallat etmeyeceğiz, musallat olurlarsa acımasız şekilde mücadele edeceğiz. Kanun dışılıkla gelir elde etmeye çalışan ve etki alanını genişletmeye çalışan yapılardır. Uluslararası istihbaratların elemanları kanun dışı gelir elde etmeye çalışan ve dolaşıma sokan yapılardır. Biz her birine operasyon düzenleyerek Türkiye'deki etki kabiliyetlerini kaldırmaya çalışan bir gayreti ortaya koyuyoruz.

50 İLDE OPERASYON: 400 GÖZALTI

Bugün yaklaşık 50 ilde kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele başkanlığımız koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonda 18 suç örgütü şüphelisi 347 şahıs ile, silah temin eden 155 şahıs olmak üzere; toplam 502 hedef yönelik silindir kod adlı eş zamanlı planlı operasyona başlanmıştır. Şu ana kadar 400 şüpheli gözaltına alınmıştır.

İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan da 'Silindir' operasyonuna ilişkin bilgilendirme yapıldı.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle: Toplum üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devletin erklerinden üstün göstermeye çalışan 18 mafya tipi organize suç örgütü ile bu örgütlere silah temini sağlayan 55 suç grubuna yönelik; ‘Silindir’ kod adlı eş zamanlı planlı operasyonel çalışması planlanmıştır.

Yetkili İl Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda ve KOM Başkanlığı koordinesinde; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elâzığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Mardin, Mersin, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Van, Yalova ve Zonguldak olmak üzere 50 ilimizde ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri Kapsamında Yağma, Tefecilik, Tehdit suçlarını ve söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet suçunu işlemek suretiyle kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturdukları tespit edilen şahıslara yönelik 06.12.2022 tarihinde gerçekleştirilecek ‘Silindir’ kod adlı eş zamanlı planlı operasyonlar kapsamında toplam 502 şüpheli şahıs hakkında İl Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından gözaltı kararı verilmiştir.

Haberin Devamı