Gazete Vatan Logo

Hayasızca Hareketler suçu nedir, 225 TCK Hayasızca Hareketler suçu para cezası ne kadar?

Hayasızca Hareketler para cezası ne kadar, Hayasızca Hareketler suçu nedir? İstanbul’un Ortaköy ilçesine bağlı Bebek sahilinde bir çiftin yanlarından geçen insanlara ve araçlara aldırış etmeden cinsel ilişkiye girdikleri video sosyal medyada çok tepki alınca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili re'sen soruşturma başlattı. Güvenlik güçleri tarafından yakalanan şahıslar hakkında "Hayasızca Hareket" suçundan adli soruşturma başlatıldı. Peki, Hayasızca Hareketler suçu nedir, 225 TCK Hayasızca Hareketler suçu para cezası ne kadar? Hayasızca hareketler nedir?

Hayasızca Hareketler suçu nedir, 225 TCK Hayasızca Hareketler suçu para cezası ne kadar?

Hayasızca hareketler suçu ve para cezası merak ediliyor. İstanbul Bebek sahilinde cinsel ilişkiye giren çiftin videosu kısa sürede infial yarattı. Tepkiler artarak büyürken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili re'sen soruşturma başlattı.

HAYASIZCA HAREKETLER SUÇU NEDİR, PARA CEZASI NE KADAR?

Madde 225- (1) Alenen cinsel ilişkide bulunan veya teşhircilik yapan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Hayasızca hareketler suçunun yaptırımı 1 yıl ve altında olması nedeniyle adli para cezası verilmesi mümkündür. Ancak adli para cezasına çevrilmesi sonrasında kişi para cezasını ödemediği halde ceza, hapis cezasına çevrilecektir.

HAYASIZCA HAREKETLER NEDİR?

Hayasızca hareketler, Türk Ceza Kanunu’nun 225. maddesinde yer almaktadır. Herkese açık bir yerde alenen cinsel davranışlarda bulunulması suç olarak sayılmıştır. Kanunda “alenen cinsel ilişkide bulunma” veya “teşhircilik” hareketlerinden birinin yapılması halinde hayasızca hareketler suçu işlenmiş olacaktır.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Haberin Devamı

Görüntülerin büyük tepki çekmesinin ardından harekete geçen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili re'sen soruşturma başlattı. Kimlikleri tespit edilen şahıslar, gözaltına alındı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Beşiktaş Bebek sahilinde çekilen ve sosyal medyada büyük tepki gören görüntülerle ilgili açıklama yaptı. Valilikten yapılan açıklamada, "30 Mayıs 2022 Pazartesi günü Beşiktaş ilçemiz Bebek sahilinde Ö.K ve C.M.T.'nin halka açık alanda alenen hayasızca harekette bulundukları tespit edilmiştir. Güvenlik güçlerimizce yakalanan şahıslar hakkında "Hayasızca Hareket" suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. Yapılan incelemede, şüpheli Ö.K.'nın aralarında 'Uyuşturucu kullanmak, çocuk istismarı, görevli memura mukavemet' gibi suçlardan 11, şüpheli C.M.T.'nın ise 'Hayasızca Hareket, Kasten Yaralama' suçlarından 8 kaydı bulunduğu anlaşılmıştır" denildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada ise gözaltına alınan şüphelilerin suç dosyalarının da kabarık olduğuna vurgu yapıldı.

Haberin Devamı