Gazete Vatan Logo

‘Hata yaptım özür dilerim’

Cumhurbaşkanı Erdoğan FETÖ konusunda, “Rabbimden af, milletimden özür diliyorum dedim. Çünkü burada hata yapmışız. Olaya biz tabi samimiyetle baktık ama ne yazık ki karşımızdakilerden bunu görmedik” dedi.

‘Hata yaptım özür dilerim’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün oda ve borsa başkanları ile yaptığı istişare toplantısında, FETÖ ile mücadele konusunda mesajlar verdi ve özeleştiri yaptı. “15 Temmuz bu milleti vatansız devletsiz bırakma girişimdir” diyen Erdoğan özetle şöyle konuştu:

‘ABD’yi ele geçirecekler’

“Onlar sözüm ona kendilerini dünya vatandaşı sanıyorlar. Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamının vatan kabul edip eninde sonunda oraları da ele geçireceklerini söyleyip özgüven sergilemeye çalışıyorlar. ABD’yi de ele geçirecekler ha... Öyle söylüyorlar. Hava bu. Bu bakımdan sadece itikadi olarak değil milli olarak da sapkın bir örgütle karşı karşıyayız. Bunların cemaatle alakası yok. Diğer cemaatlere hakaret olur. Bunlar tam bir terör örgütüdür. Ve bu terör örgütü bu ülkede ne yazık ki aileleri birbirinden ayırdı. Bunlar Hasan Sabbah’ın izinden gidenler. Onların da çok zeki iyi yetişmiş kadroları vardı. Şeytan da çok iyi yetişmişti. Meleklerin içinden en alimiydi. Ama Allah’a isyan eden ilk o oldu. Bunlar da Allah’ı ilmini istismar ederek milleti aldattılar. Milleti himmet diyerek soyup soğana çevirdiler. Daha noktayı koymuş değiliz. Bu bir virgüldür. Daha devam ediyor bu iş. Gevşemek yok. Temizledikten sonra zaten olan edilir.”

Haberin Devamı

‘Be dangalak, be şarlatan’

“Rabbimden af, milletimden özür diliyorum dedim. Çünkü burada hata yapmışız. Olaya biz tabi samimiyetle baktık ama ne yazık ki karşımızdakilerden bunu görmedik. Bundan sonra biz bu adımları atmazsak şehitlerimize gazilerimize milletimize hesap veremeyiz. Şimdi çıkıyorlar utanmadan sıkılmadan, isminin önünde bir de ünvanı var, ‘O bize şah damarından daha yakındır’ diyor. Be dangalak, be şarlatan Allah ayetinde ne diyor, ‘Ben size şah damarınızdan daha yakınım’ diyor.”

‘Normalin üzerinde normal’

“Darbe girişimi sonrasında ekonomimiz kısa bir dalgalanma sonrasında yolunda ilerlemeye devam ediyor. Batı çok farklı şeyler bekliyordu. Zil takıp oynayacaklardı. Zilleri ellerinde kaldı, oturdukları yerde kaldı. Eskiden OHAL ilan edilince marketler boşaltılırdı. Şimdi millet meydanlarda sokaklarda. Hayat normalin üzerinde normal. Olumlu istikamette anormal.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’na miting çağrısı

“Pazar günü Yenikapı’da cumhurbaşkanlığı olarak miting düzenledik. Bütün milletimiz buna davetli. AK parti, CHP, MHP genel başkanlarına birer davet çıkardım. Çünkü bu milli birliğimizin mesajlarını orada verelim istedim. Ve oraya Türk bayrağından başka bayrak gelmesin istedim. Sayın Bahçeli’nin bu davete icabeti haberini aldık. Sağolsunlar var olsunlar. Ben aslında sayın Kılıçdaroğlu’nun da orada olmasını istiyorum. Onlar da bir heyetle katılacaklarını açıkladılar. Öyle zannediyorum ki durumu tekrar gözden geçirir ve Pazar günü Yenikapı’da olma kararını verir.”

14 Ağustos yanıtı

Sosyal medyada FETÖ’ye yakın olduğu öne sürülen hesaplardan atılan ‘14 Ağustos’ mesajları gündeme oturmuş, ‘yeni bir tehdit mi?’ sorusu gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan dünkü konuşmasında, “Yaşananlardan ders almadıkları gibi ‘Şu günü, bekleyin bu günü bekleyin’ diyorlar. Milleti tehdit etmeye çalışıyorlar. Ne diyorlar ‘14 Ağustos’u bekleyin’. Biz namert değiliz mertiz mert... Biz seferle emrolunduk. Zaferle değil. Zafer hakimler hakimi olan Allah’a aittir. Biz şu anda seferdeyiz.”

Haberin Devamı

Şehit babasının ricası...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişimi sırasında Beştepe’de ağır yaralanan ve 19 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden şehit Oğuzhan Yaşar’ın ailesini önceki gece ziyaret etti. Erdoğan, “23 yaşında 1,95 boyunda bir fidan. Şahadetle bir başka güzelleşmiş. Morgda şöyle bir cemalini göreyim dedim. İndim şöyle bir cemalini seyrettim. Sol gözünden bir şarapnel parçasıyla beyni parçalanıyor ve şahadet şerbetini içip Hakk’a yürüyor” dedi. Baba Ahmet Yaşar da dün, “O terörist FETÖ grubu her neredeyse, hangi deliğe girmişse, bir baba olarak önce Cumhurbaşkanımdan, Başbakanımdan istiyorum, teker teker çıkartsınlar ki başka analar, babalar yanmasın, çocuklar yetim kalmasın” dedi.