Gazete Vatan Logo

Gelinim Mutfakta Saray Katmeri tarifi! Saray katmeri nasıl yapılır, malzemeleri neleri? Saray katmeri yapılışı…

Gelinim Mutfakta bugün gelinler saray katmeri yaptı. Beşamel sos ile hazırlanan saray katmeri kıymalı harcı ile yapılan bir yemek olarak günün en çok aranan tariflerinden oldu. Peki, Gelinim Mutfakta saray katmeri nasıl yapılır? İşte, saray katmeri tarifi, malzemeleri, yapımı…

Gelinim Mutfakta Saray Katmeri tarifi! Saray katmeri nasıl yapılır, malzemeleri neleri? Saray katmeri yapılışı…

Saray katmeri, beşamel sos ve kıymalı iç harcıyla yapılan yiyenlerin ağzında eşsiz bir tat bırakıyor. Krep hamurlarına yayılan iç harç ve beşamel sos hem pratik hem de lezzetli olmasıyla ön plana çıkıyor. Peki, Gelinim Mutfakta Saray Katmeri nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Saray Katmeri tarifi, yapımı, malzemeleri…

Gelinim Mutfakta Saray Katmeri tarif, malzemeleri, yapımı

Saray katmeri malzemeleri

Krep hamuru için;

3 adet yumurta

3 su bardağı süt

2,5 su bardağı un

Beşamel sosu için;

2 yemek kaşığı tereyağ

3 yemek kaşığı un

3 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

İç harcı için;

600 gram kıyma

1 adet soğan

Tuz

Karabiber

Pul biber

1 çay bardağı sıvı yağ

Arası ve üzeri çin;

Rendelenmiş kaşar peyniri

Saray katmeri tarifi ve yapımı

Krep hamuru için malzemeleri geniş bir kaba alın ve iyice çırpın. Krep tavasına biraz yağ damlatıp krepleri arkalı önlü pişirin.

İç harcı için ise soğanları küp küp doğrayın, tavada rengi dönene kadar kavurun. Ardından kıymayı ilave edip karıştırın. Son olarak isteğe bağlı olarak baharatları da ekleyip kavurun.

Haberin Devamı

Beşamel sos için ise tereyağı tavaya alın, eridikten sonra unu ilave edip karıştırarak kavurun. Sonrasında sütü yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ekleyip kıvamını alınca ocağın altını kapatın.

Tepsiye bir adet krep yerleştirin, üzerine beşamel sos dökün ve onun da üzerine kıymalı harçtan ekleyerek dağıtın. Dilerseniz kaşar peyniri de serpiştirebilirsiniz.

Aynı işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. En üste beşamel sosu ve üzerine kaşar peyniri döküp 190 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişirin.

Fırından aldıktan sonra dilimleyip servis edin.

Afiyet olsun.