Gazete Vatan Logo

Gaziray güzergahı ve durakları! Gaziray nedir, nerelere gidiyor, Gaziantep Gaziray nereden geçecek?

Gaziantep Gaziray güzergahı açılış sonrası merak konusu oldu. Gaziray, günlük yaklaşık 3 bini aşkın yolcuya hizmet verecek. Peki, Gaziray nedir, nerelere gidiyor, Gaziantep Gaziray nereden geçecek? Gaziray güzergahı ve durakları…

Gaziray güzergahı ve durakları! Gaziray nedir, nerelere gidiyor, Gaziantep Gaziray nereden geçecek?

Gaziantep’te Başpınar-Oduncular arasında metro konforunda modern banliyö hizmeti verecek Gaziray’ın temeli 21 Nisan 2018 tarihinde atıldı. Proje Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirildi.

Gaziray nedir?

Yüksek hızlı tren, konvansiyonel tren ve banliyö işletmeciliği için yeterli trafik kapasitesi oluşturmayı amaçlayan Proje ile Başpınar-Gaziantep-Oduncular arasında sinyalli ve elektrikli yeni demiryolu inşa edildi. Proje, Gaziantep kent merkezi ile iki sanayi bölgesini birbirine bağlayarak şehir içi trafiğine nefes aldıracak.

Gaziray güzergahı: Gaziantep Gaziray nereden geçecek?

Proje kapsamında Gaziantep gar sahası şehir içi ulaşımla entegre hale getirilerek transfer merkezi oldu. Başpınar-Oduncular arasındaki seyahat süresini 30 dakikaya düşürecek olan Gaziray, tam kapasiteyle hizmete girdikten sonra günlük 300 bini aşkın yolcuya hizmet verecek.

Başpınar – OSB 3 – OSB 4 – Dolice – Stadyum – Beylerbeyi – Otogar – Kayaönü – TEDAŞ – Topraklık – Hastaneler – Gar (Ana tren istasyonu, tramvay) – Göllüce Tıp Merkezi – Seyrantepe – Mustafa Yavuz – Oduncular

Haberin Devamı