Gazete Vatan Logo

Gazetecilerden Silivri'ye ziyaret!

‘Bu süreçte sadece gazeteciler dik durdu’

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri Zafer Atay, Gülseren Ergezer Güver ile Recep Yaşar Silivri 1 No’lu Cezaevi’nde yatan Tuncay Özkan, Soner Yalçın ve Mustafa Balbay’la açık görüş gerçekleştirdi.

Silivri 1 No’lu Cezaevi’ne giden TGC yöneticileri önce Tuncay Özkan’la görüştü. Tuncay Özkan TGC’nin ve gazetecilik meslek örgütlerinin desteğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu süreçte siyasetçiler sınıfta kaldı. Askerler sınıfta kaldı. Sadece gazeteciler dik durdu. Karanlık perdenin ilk yırtığını gazeteci meslek örgütleri araladı ve sahneyi ortaya çıkardılar” dedi.

TGC yöneticilerinin ziyaret ettiği Soner Yalçın da yargı sürecinin ağır işlemesinden şöyle yakındı:‘Hani hızlanacaktı’

“21 aydır içerdeyiz. Balyoz’da 208 duruşma yapıldı, Odatv’de 14 duruşma. Her mevsime bir duruşma! Hani yargı hızlanacaktı? Söyleyecek sözleri kalmadığı için uzatıyorlar. Şimdi TÜBİTAK ek raporu beklenirken kapalı kapılar ardında Ergenekon’la birleştirmekten söz ediyorlar. Artık hukuk dışında ne olabilir diye bakıyoruz.”

TGC heyeti son olarak gazeteci, CHP Milletvekili Mustafa Balbay’la görüştü. Görüşmeye, genel sağlık kontrolünden çıkıp gelen Balbay, konuklarını “Sağlığım çok yerinde. Cezaevinde okuyup yazmanın dışında spor yaparak vakit geçiriyoruz. Böylece sağlıklı kalmayı başarıyoruz” diyerek karşıladı.

‘Beyin teri döktük’

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün TBMM’yi açarken yaptığı konuşmada ifade özgürlüğüne ve tutuklu vekillerin durumuna vurgu yapmasını olumlu karşıladığını belirten Balbay, Başbakan Erdoğan’ın karşı çıkmasını şu sözlerle eleştirdi:

“Başbakan, zemin bulmasından korktuğu için, ifade özgürlüğüne ve tutuklu vekillerin serbest kalmasına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Gül’e anında yanıt verdi. Başbakan’ın

görüşleri üzücü. Tutuklu milletvekilleri için ‘sahada çalışmadılar’ diyor? Bu ne demek? Beyin teri döktük biz. Kendisi 14 yıldır 4 aylık hapis cezasından bahsediyor. 4 ayda 30 bin ziyaretçisi olmuş. Biz 4 yıldır içerdeyiz. Üstelik kendilerinin bile güvenmedikleri, kaldırdıkları mahkemelerde yargılanıyoruz. Başbakan da kaldırdığı mahkemelerin kararlarını onaylayarak kendisiyle çelişiyor.”

Haberin Devamı