Gazete Vatan Logo

Emekli Maaş Dökümü Sorgulama Ve Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım?

Emekli maaş dökümü mü gerekiyor? Emekli maaş dökümü almanız için e devlet kapısı üzerinden emekli maaş dökümü hizmetinden yardım alabilirsiniz.

Emekli maaşı alan vatandaşların aldıkları tüm maaşlar kayıt altına alınmaktadır. Böyleceemeklilerin emekli maaş dökümü başta olmak üzere maaş ile ilgili tüm bilgileri alabilmesi mümkündür. Emekli maaş dökümü konusunda yetkili portal e devlet kapısı olduğundan dolayı kolay bir şekilde portla üzerinden bilgi alınabilmektedir.

EMEKLİ MAAŞ HESAPLAMA

SSK MAAŞ SORGULAMA

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM ?

Emekli maaş dökümü almak isteyenler, devlet kapısı girişi yaptıktan sonra sigorta hizmetleri bölümünden emekli maaş dökümü bağlantısını seçmesi yeterlidir. Böylece sistem tarafından emekli maaşlarını öğrenebilmeniz için sunulan form çıkartılacaktır. Formdan hangi dönemdeki maaş dökümünü istiyorsanız o dönemi seçmenizgerekmektedir. Böylece ilgili döneme ait emekli maaş dökümü yayınlanacaktır. Döküm üzerinden maaşınızın ne kadar olduğu, maaşınız üzerinden ne kadarlık bir kesintinin yapıldığı, sağlık harcamalarınızın ya da diğer borçlarınız ne kadar olduğunu görebilirsiniz. Bu bakımdan döküm almak oldukça faydalı olacak ve maaşınız hakkında size tüm bilgileri sunacaktır.

Haberin Devamı

Sunulan hizmetten yararlanmanız için emekli olmanız yeterlidir. Bu bakımdan emekli olan tüm kişilerin maaş dökümü alabilmesi ve istediği zaman maaşı ile ilgili detaylara ulaşabilmesi mümkündür.

Emekli Maaş Değişikliği

Emekli maaş dökümü alma dışında online olarak yapabileceğiniz emekli maaşı ile ilgili başka işlemlerdebulunmaktadır. Emekli maaş değişikliği konusunda e devlet kapısı üzerinden gerekli işlemleri yerine getirebilirsiniz. Emekli maaşı almaya başlayan kişilerin ilk maaşı PTT üzerinden alınmaktadır. Bu bakımdan tüm emekliler, emekli maaşını PTT üzerinden alması gerekmektedir. İlk maaş alındıktan sonra ise emekli maaşı istenilen bankaya taşınabilmektedir. Bunun için PTT banka değişikliği yapılması gerekmektedir. Böylece ikinci maaştan itibaren vatandaşların bankalar üzerinden maaş almaya devam etmesi mümkündür. Belirtilen işlemi ve emekli maaş dökümü tüm emeklililerin yapabilmesi kolay olduğu gibi sadece e devlet kapısı üyeliği gerekmektedir. Böylece istenildiği zaman hem emekli maaş dökümü alınabilmekte hem de maaş ile ilgili işlemler yönetilebilmektedir.

Haberin Devamı