Gazete Vatan Logo

Edi Rama kimdir? Arnavutluk başkanı Edi Rama’nın yaşı, boyu ve siyasi kariyeri…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı resmî törenle karşıladı. Konuk Başbakan Rama'nın bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önündeki caddede karşılayan süvariler, protokol kapısına kadar eşlik etti. Peki, Edi Rama kimdir? Edi Rama’nın boyu kaç metre, yaşı kaç?

Edi Rama kimdir? Arnavutluk başkanı Edi Rama’nın yaşı, boyu ve siyasi kariyeri…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Edi Rama'yı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Rama'nın tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Rama, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Edi Rama kimdir?

Edi Rama 4 Temmuz 1964 yılında Tiran’da doğdu. Arnavut siyasetçi 2005 yılından Arnavutluk Sosyalist Partisi'nin lideridir. 1998-2000 yılları arası Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı ve 2000-2011 yılları arası başkent Tiran'nın Belediye Başkanı oldu. Rama 23 Haziran 2013 tarihinde, görevdeki Başbakan Sali Berişa'yı yenerek, 2013 seçimlerini kazandı. Yeni Arnavutluk parlamentosunun açılmasının ardından başbakan olarak hükûmeti kurmakla görevlendirildi.

21 Ocak 2011 tarihinde, dört kişinin öldüğü ve 150 kişinin yaralandığı 2011 yılı Arnavut muhalefet gösterilerinde yer aldı. Son zamanlarda, genel olarak seçmenleri ve başkalarıyla iletişim kurmak için bu tür Twitter ve Facebook gibi sosyal medya araçlarını kullanmaya başlamıştır.

Haberin Devamı

Tiran Belediye Başkanı'yken yaşadıklarını anlattığı "Kurban" adlı kitap Türkçeye de çevrilmiş, İletişim Yayınları tarafından yayımlanmıştır.

Edi Rama’nın boyu kaç metre?

Uzun boyu ile dikkat çeken Edi Rama 2 metre boyundadır.