Gazete Vatan Logo

Dünya yeniden şekilleniyor! Erdoğan'dan yoğun mesai!

Corona virüs sonrası dünyada güç dengesi yeniden şekilleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süredir kriz sonrası senaryolar üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Dünya yeniden şekilleniyor! Erdoğan'dan yoğun mesai!

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, şekillenen yeni dünya düzeninde Türkiye'nin de söz sahibi olabilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun mesai harcadığını yazdı.

İşte Selvi'nin ilgili köşe yazısı:

Bu başlığı görüp aklınıza hemen erken seçim ya da kabine değişikliği gelmesin. Anlatacağım. Çünkü bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın farklı bir çalışmanın içinde olduğu yönünde haberler alıyorum.

Yakın çevresinden kimle konuşsam, Erdoğan’ın çok yoğun olduğunu söylüyor. Erdoğan’ın geleceğe hazırlandığı söyleniyor ama bu tahmin ettiğiniz gibi iç siyasetle ilgili bir konu değil. Tam aksine, Cumhurbaşkanı’nın bir süredir kriz sonrasına dönük senaryolar üzerinde çalıştığı söyleniyor. Çünkü kriz sonrası dünyayı büyük bir değişim bekliyor. Erdoğan, “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek buna işaret etmişti. Dünya yeniden şekillendirilirken bizim de o masada bir sandalyemizin olması gerekiyor. Bunun farkında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süredir Türkiye’yi kriz sonrasına hazırlayan senaryolar üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bunun ilk işareti, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un attığı bir tweet’te gizliydi. Altun, “Salgın sonrası kurulacak olan yeni dünyanın küresel gücü olma yolunda gece gündüz demeden çalışıyoruz” diyordu. Bu konuda biraz daha ayrıntı almaya çalıştım.

Haberin Devamı

YENİ SÜRECİN PERSPEKTİFİ
Yapılan çalışmalara dönük perspektifi aktarmak için “Bir yandan koronavirüsle mücadele ederken, diğer yandan da salgın sonrasına yönelik hazırlıklarımız devletin her kademesinde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük bir titizlikle devam etti. Salgınla elde ettiğimiz başarının devamı için büyük bir gayret sarf ediyoruz” değerlendirmesini yansıtmak istiyorum.
Koronavirüs sonrası dünyanın dinamikleri farklı olacak. Aktaracağım ikinci değerlendirme ise Türkiye’nin bunun farkında olduğunu göstermesi açısından önemli. “Cumhurbaşkanımızın, ‘Küresel ekonomik, siyasi ve sosyal düzende köklü değişiklikler yaşanması muhtemel yeni bir döneme giriyoruz. İnşallah 21’inci asrı Türk asrı haline getireceğiz’ sözlerini ilke edindiğimiz ve bunun için durmaksızın çalıştığımız günlerden geçiyoruz” deniliyor.
Krizden çıkış süreci, en az koronavirüsle mücadele süreci kadar önemli olacak. Çünkü ya bu kriz bizi yönetecek ya da biz krizi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kolları sıvayıp buna hazırlık yaptığı söyleniyor.

Haberin Devamı

ÖZAL’DAN ERDOĞAN’A

ÖZAL tonton bir başbakandı. Askılı pantolonu, gözlüklerinin altından cin gibi bakan gözleriyle muhalefete çatar, “Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemez” derdi. Gerçekten bir zihniyet devrimini gerçekleştirmişti. Erdoğan o cümleyi “Bunların hayalleri bile bizim fiillerimize ulaşamaz” diye kullanmayı tercih ediyor.

Şehir hastanelerini yaparken aleyhinde kampanyalar düzenlediler. Seçim döneminde insanların kafasını karıştırdılar. Koronavirüs salgını sırasında gördük ki iyi ki şehir hastanelerini yapmışız. Sadece şehir hastaneleri değil, iyi ki sağlığa yatırım yapmışız. Böylece kaç can kurtarıldı... ABD’de ve Avrupa’da sağlık sisteminin çöktüğü bir dönemde, dünyanın süper gücünün maske bulmakta zorlandığı bir dönemde bizim sağlık sistemimiz ayakta kaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gün Sancaktepe ve Yeşilköy’de yapılan sahra hastanelerini ziyaret etti. Bu ikinci teftişi. Hastanelerin bayramdan sonra açılması için çaba gösteriyor. Geçmişte şehir hastanelerine karşı çıkanlar, şimdi iki hastane için rahatsız olmaya başladılar. Efendim ne gereği varmış... Ne gereği olduğunu Erdoğan dün açıkladı. Sağlık turizminde kullanılacağını söyledi. “Cleveland’a gidiyorlardı, bundan sonra İstanbul’a gidecekler” dedi. Her iki hastanenin özellikle de havalimanının yanına inşa edildiğini anlattı. “Yurtdışından gelenler uçakla gelecekler ve buralarda tedavilerini yapıp ondan sonra uğurlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Adana’da fuar alanının paravanlarla bölünüp hastane görünümüne sokulmasından heyecanlanırlar da sağlık turizmine açık iki yeni hastanenin rekor bir sürede yapılacak olmasına kulp takmaya kalkarlar. Ülkenizle gurur duyun. Bu o kadar zor mu?

Haberin Devamı