Gazete Vatan Logo

Deprem bölgesindeki vatandaşlara konuşma ve internet desteği

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada bölgede bulunan vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için hatlarına ücretsiz konuşma ve internet yüklendiği duyuruldu. Turkcell, deprem bölgesinde iletişim ihtiyaçlarının kesintisiz bir şekilde sağlanabilmesi adına çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu. Açıklamada, Afet bölgesindeki kullanıcılarımıza ücretsiz görüşme, SMS ve internet içeren “Acil İletişim Paketi” ile bölgedeki arama kurtarma ekiplerine “Kahraman Paketi” tanımlayarak iletişim desteği veriyoruz” denildi. Vodafone da, depreme yönelik aldığı tedbirleri ve yardım çalışmalarını duyurdu.

Deprem bölgesindeki vatandaşlara konuşma ve internet desteği

Deprem seferberliği kapsamında; Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: depremden etkilenen tüm illerde kesintisiz iletişimi sağlamak adına alınan tedbirleri ve vatandaşların iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için faydalanabilecekleri hizmetlerini duyurdu. Deprem seferberliği kapsamında; Türk Telekom, depremden etkilenen tüm illerde kesintisiz iletişimi sağlamak adına alınan tedbirleri ve vatandaşların iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için faydalanabilecekleri hizmetlerini duyurdu. Deprem seferberliği kapsamında;

Bölgede bulunan vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz konuşma ve internet yüklenirken, ankesörlü telefonlardan da yurtiçinde tüm yönlere iletişim ücretsiz kullanıma sunuldu. Bölgede WiFi internet noktaları ücretsiz hizmete açıldı. Mobil baz istasyonları bölgeye sevk edildi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşların akıllı cihazları için Türk Telekom Mağazalarında taşınabilir şarj cihazı (powerbank) desteği sağlanıyor..AFAD’ın daveti üzerine 105 kişilik Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE) de deprem bölgesine hareket etti. Çadır, battaniye ve uyku tulumları bölgeye gönderildi. Depremden etkilenen illerde kesintisiz iletişimin sürmesi için saha ekipleri çalışmalarını sürdürürken, haberleşmelerin kısa mesaj servisi ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılması önemle belirtiliyor.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelip çevre illerde de hissedilen 7,4 büyüklüğünde depremin ve bölge etrafında gerçekleşen diğer depremlerin ardından Türk Telekom her kademeden tüm ekipleriyle deprem bölgesinde sahaya indi. Depremlerden Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Kilis, Diyarbakır ve Malatya etkilendi.

Kesintisiz iletişimi sağlamak adına tüm tedbirleri alan Türk Telekom, depremden etkilenen illerdeki vatandaşların iletişim ihtiyaçlarını karşılamaları için aldığı tedbirleri açıkladı.

Haberin Devamı

ARAMA VE KURTARMA EKİBİ BÖLGEDE

Depremin en yoğun şekilde hissedildiği Kahramanmaraş’ta öncelikli alanlarda konumlandırılan acil iletişim ve mobil iletişim araçları, bölgedeki vatandaşlara ücretsiz iletişim hizmeti sunuyor. AFAD’ın daveti üzerine 105 kişilik Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE) Deprem bölgesine hareket ederek, yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine destek vermeye başladı. Bölgeye çadır, battaniye ve uyku tulumları sevk edildi.

Sabit ses ve Internet desteği yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşların akıllı cihazları için Türk Telekom Mağazalarında taşınabilir şarj cihazı (powerbank) desteği sağlanıyor. Mobil baz istasyonları da bölgeye sevk edilirken, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz konuşma ve internet yüklendi. Bölge halkı için WiFi internet noktaları ücretsiz kullanılma sunuldu. Bunun yanı sıra iletişime kapalı olan müşterilerin mobil, internet ve sabit hatları görüşmeye açıldı.

Sabit ve ankesörlü telefonlar ücretsiz kullanıma açıldı. Bölgede bulunan vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz konuşma ve internet yüklenirken, ankesörlü telefonlardan, yurtiçinde tüm yönlere iletişim ücretsiz kullanıma sunuldu. Deprem sonrası bölgede hizmet veren tüm kamu kuruluşlarının ihtiyaç duydukları altyapı hizmetlerini karşılayan Türk Telekom yardım koordinasyon sürecine destek olmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

TURKCELL'DEN ÜCRETSİZ GÖRÜŞME VE İNTERNET DESTEĞİ

Haberin Devamı

Turkcell, Deprem bölgesindeki kullanıcılarına ücretsiz görüşme, SMS ve Internet desteği sağlıyor. Şirketten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Turkcell olarak tüm imkanlarımızla deprem bölgesindeki insanlarımızın iletişim ihtiyaçlarını kesintisiz sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca borcu nedeniyle kapalı olan müşterilerimizin hatları acil iletişim ihtiyaçlarının karşılanması için açılarak paket tanımlamaları gerçekleştirilmiştir. Afette zarar gören baz istasyonlarımızı hızla hizmete alırken, bölgeye çok sayıda mobil baz istasyonu, jeneratörler, uydu hizmeti verebilen mobil araçlar ve çevre illerden ekipler sevk ediyoruz. Bu zor günlerde depremden etkilenen illerimizdeki vatandaşlarımıza destek olmak için elimizdeki tüm imkanları seferber etmeyi sürdüreceğiz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Haberin Devamı

VODAFONE'DAN AÇIKLAMA

Vodafone, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 şiddetindeki depreme yönelik aldığı tedbirleri ve yardım çalışmalarını duyurdu.

Vodafone, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 şiddetindeki depreme yönelik aldığı tedbirleri ve yardım çalışmalarını duyurdu. Buna göre, 13 ildeki Vodafone müşterilerine yönelik destek paketi tanımlandı. Afet bölgesinde fatura borcu nedeniyle GSM hatları kapalı ya da kısıtlı olan müşterilerin hatları acil iletişim ihtiyaçları için açıldı. Diğer yandan, AFAD çalışanlarına, afet bölgesindeki Vodafone Çağrı Merkezi, yatırımcı ve bayi çalışanlarına da ücretsiz dakika ve mobil internet yüklendi. Bölgedeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere Vodafone Türkiye Arama Kurtarma ekibi yola çıktı. Ayrıca, Türkiye Vodafone Vakfı üzerinden acil ihtiyaçlar için yardım çalışmalarına başlandı.

Yapılan açıklamada “Depremden etkilenen vatandaşlarımıza destek olmak için tüm gücümüzle çalışmaya ve kaynaklarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” denildi.