Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yazıklar olsun size

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da toplu açılış töreninde halka seslendi. Erdoğan, PYD'ye silah yardımı yapacağız diyen Clinton'ı sert sözlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yazıklar olsun size

İşte konuşmasından satır başları:

Toplam açılış ve temel atmalarla beraber 2 milyar TL'lik bir eseri Konya'yla buluşturuyoruz.Bu yürek işidir. 15 Temmuz bu yatırımları hazmedemeyenlerin operasyonudur. 15 Temmuz Türkiye'yi muassır medeniyetlerin üzerine çıkarmak istemeyenlerin operasyonudur. Benim kardeşlerimi bizim uçaklarımızla, tanklarımızla vurdular. 15 Temmuz'un galibi bu aziz millet olmuştur.

Duracak mıyız? Hayır, devam edeceğiz, kıyamete kadar kararlıyız. Şimdi 3. darbe gelecekmiş diye konuşuyorlar. Bir tane ukala, kendini bilmez köşesinden bir şeyler yazıyor. Ne diyor şair, yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan. 15 Temmuz bunun en güzel ifadesi oldu.

Birileri farklı şeyler söylediler. Ne dediler, Almanya'ya, İtalya'ya iltica etti. Lider taşın arkasına saklanırsa, millet dağın arkasına saklanır.

Elektrikler kesiliyor meydana, su kesiliyor meydana... Yahu komut bekleyin biz biliyoruz. Konya'nın yüreğinin nasıl olduğunu biliyoruz. Herkes meydana dendiği zaman evelallah yine koşarız.

Darbe tehditleri yakamızı hiç bırakmadı. Nice karanlık olaylar arka arkaya geldi. Karşımızdaki güçleri tam olarak tanımlamakta güçlük çekiyorduk.

Haberin Devamı

Ülkemizde kanlı eylemlere başlayan DAEŞ de bu kervana katıldı. Cerablus'a ılımlı muhaliflerle girdik. Cerablus halkı oraya yerleşmeye başladı. Koalisyon güçleri niçin PYD ile YPG ile hareket ediyor, anlamakta zorlanıyoruz. Oyun bizim üzerimizde oynanıyor. Kusura bakmasınlar biz bu oyuna prim vermeyeceğiz.

Ne diyorlar PYD'ye silah vermeye devam edeceğiz. Yazıklar olsun sizin NATO'da ortağınız PYD mi Türkiye mi? Biz bu işi bitiririz, şu anda çok ciddi bir mücadele yürütüyoruz.

15 Temmuz iradesini bir şarlatana teslim etmiş olanların yapabilecekleri bir iştir.

YENİ UYGULAMALAR GELECEK

Ne diyorduk inlerine gireceğiz, girdik mi? Ama daha bitmedi. 15 Temmuz'dan pişmanlık duyan çok az kişi görüyoruz. Kaçacak delik arayacaklar. Şimdi yeni uygulamalar geliyor. Birkaç hafta içinde göreceksiniz.FETÖ, PKK'dan daha tehlikeli bir örgüttür.

BEN İDAM DİYORUM

Batı ne derse desin milletim beni ilgilendiriyor. Dünyanın büyük çoğunluğunda idam var, bu kararı parlamento verir, milletim şu anda idam istiyor.

Haberin Devamı

Bana gelirse ben idam diyorum, kanaatimi şimdiden açıklıyorum. Ben ihaneti unutmam. Bunlar bunun bedelini ödemelidir.

Kimse mağdur edebiyatı yapmasın. Şu anda yapılanlar 15 Temmuz gibi bir darbe girişiminin ardından yapılabileceklerin en asgarisidir. Şayet darbe başarılı olsaydı FETÖ mensuplarının bize ve milletimize neler yapabileceklerini çok iyi biliyoruz. Muhtemelen bugün Türkiye, Suriye-Irak gibi iç savaş ateşiyle yanan bir ülke haline gelmiş olacaktı.

Cezaevlerindeki işkence iddiaları fiilen yalandır. Diğer mahkumlar hangi şartlarda cezaevinde kalıyorlarsa onlar da aynı şartlarda barındırılıyor. Darbe girişimine maruz kalmamıza rağmen, devletimizin ve milletimizin yüzünü kızartacak hiçbir hadiseye meydan vermeden bu süreci yürüttük, yürütüyoruz

Görevden almalar şart, bunlar olmadan sırtımızı nereye dayacağız. Bu darbenin hesabını sormamak milletime haksızlık olur. Ülkemizin düşmanı kim varsa kökünü kazımadan bu mücadele bitmeyecek

Haberin Devamı

BAŞİKA KRİZİ

Bizi Başika'ya davet ettiniz şimdi çıkın diyorsunuz. Kusura bakmayın benim oralarda kardeşlerim var. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok.

Koalisyon güçleri olmakta kararlıyız. Koalisyon güçleri eğer Türkiye'yi istemiyorsa olmazsa B olmazsa C planımız devereye girer. Bugün yarın teklif edeceğiz.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Milletim başkanlık sistemi diyor. Ben de diyorum ki siyasi partilerimize, gelin millete götürelim. Milletim bu işe evet diyorsa adım atalım. İstiyorum ki patinasj yapmayalım hızla yola devam edelim. Sistem cumhurbaşkanlığını vesayete alıyor.

Türkiye'nin yeni bir anayasayı hak ettiğini söylüyoruz, nihai sözü millet söyleyecektir.