Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen görüşme 15.15 sıralarında sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Saat 14.00'te başlayan görüşme 15.15 sıralarında sona erdi. Seçim süreci ve deprem bölgesinde yapılan çalışmaların ele alınması öngörülen görüşme, basına kapalı gerçekleşti.

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI SONRASI İLK GÖRÜŞME

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı olduğunun duyurulmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli ilk kez bir araya geldi.

KULİSLERDE NELER KONUŞULUYOR?

Ankara CNN Türk Temsilcisi Dicle Canova da son kulis bilgilerini paylaştı. Canova'nın değerlendirmeleri şöyle;

Ana gündemi seçim... Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Cuma günü seçim kararını alacak. Cumartesi, Resmi Gazete'de yayımlanacak ve Yüksek Seçim Kurulu artık oturup seçim takvimini açıklayacak. Tüm partiler de o takvime göre iş ve işlemlerini yapıp, yetiştirip YSK'ya yetiştirecekler. Bunlar arasında en önemli başlık 'İttifak Protokolü.'

Bir öncesi 2018 seçimlerinde ben baktım, 24 Haziran'daki seçimden önce 6 Mayıs'a kadar partiler YKS'ya 'İttifak Protokolü'nü sunmak durumundaydı. Dolayısıyla 11 Mart'ta YSK takvimini açıkladıktan sonra önünde 1 haftalık bir zaman aralığı olacak. Bu 'İttifak Protokolü'nde ne olacak? Hangi partilerle birlikte seçime gireceğiz? Bu partilerle işbirliğimiz nasıl olacak? Vekil listelerimiz ayrı ayrı mı olacak? Hükmü şahsiyetler korunacak mı? Onun dışında hangi, nerelerde ortaklık olacak. Ortaklık yapılacak yerler olacak mı? Tüm bunlar detaylı olarak bildiriliyor YSK'ya.

Haberin Devamı

Değiştirilebilir mi? Evet... Milletvekili listeleri sunulana kadar, o sürece kadar değişiklikler yapılabilir. Ama şimdiden bunların kararının verilmesi gerekiyor. İki lider de öncelikle bunu konuşacak. Bu ittifak genişleyecek mi? HÜDA-PAR ile bir görüşme olmuştu. Yeniden Refah bir ara konuşuldu ama Yeniden Refah 'Biz ayrı gireceğiz' açıklamasını yaptı. Bir kere önce buna bir karar verilir. Sonrasında bazı yerlerde ortak liste olur mu, olmaz mı? Yavaş yavaş artık bunlar konuşulacak.

Haberin Devamı

İki liderin alacağı kararlar doğrultusunda aşağıda çalışan kurmaylar toplantılarla şekillendirmeye başlayacak. MHP, 11 Mart cumartesi günü saat 14.00'te MYK'sını toplantıya çağırdı. Yani MHP, YSK'nın seçim takvimini açıklamasına paralel olarak kendi çalışmalarına başlayacak. Orada 'Neyi ne zaman yaparız, nasıl yaparız' konuşulacak?

Tabi her iki partinin liderlerin belirleyeceği başlıklar üzerinden seyredecek. Bir de kendi ayrı çalışacaklar. O da nedir? İlk bir hafta içinde mesela memurların aday olmaları için istifa etmeleri gerekecek. Bunlar da konuşuluyordur ittifak ortakları arasında. Diğer yandan çok uzun bir zaman yok, milletvekili aday listeleri sunulacak. Kimler nasıl aday olur, nerelerde aday olur? Dediğim gibi tüm bunların iki liderin değerlendirmesini bekliyorum.

CNN Türk Muhabiri Arda Erdoğan da görüşmeye ilişkin ayrıntıları aktardı;

Ziyaret bu yıl gerçekleşen 3. ziyaret olacak. İki liderin gündeminde hem afet, hem seçim hem de ittifakların son durumu olacak. Geçtiğimiz haftalarda iki lider afet bölgesinde ziyaretlerde bulunmuştu. Bölgedeki son durum ele alınacak.

Haberin Devamı

MİLLETVEKİLİ LİSTELERİ DEĞERLENDİRİLECEK

10 Mart'ta Erdoğan'ın seçime ilişkin kararı imzalaması, 11 Mart'ta da Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. AK Parti ve MHP seçim takvimini ve seçim sürecini ele alınacak. Erdoğan ve Bahçeli tarafından ortak komisyona dair çıktılar değerlendirilecek. Depremzedelerin oy kullanabilmesi için atılacak adımlar da iki liderin gündeminde olacak. İttifaklar da iki liderin gündeminde. Cumhur İttifakı'nın genişleyip genişlemeyeceği, belirlenecek milletvekili listeleri değerlendirilecek. Önümüzdeki süreçte Cumhur İttifakı nasıl bir kampanya yürütecek, ortak miting yapılacak mı? sorularına cevap aranacak.

Külliye'deki son görüşme 16 Şubat'ta gerçekleşti. İki lider son olarak 28 Şubat'ta depremden etkilenen Kahramanmaraş'ın Elbistan ve Afşin ile Malatya'nın Doğanşehir ilçelerini birlikte ziyaret etmişlerdi.