Gazete Vatan Logo

Corona aşısı bulundu mu, corona virüsü ilacı hazırlıkları ne durumda? Corona virüsü için bitkisel tedavi var mı?

Çin’in Hubey eyaletinde ortaya çıkan ve dünya genelinde 134 bini kişiye bulaşan corona virüsü tüm dünyanın en önemi gündemi oldu. Corona virüsü ile mücadele eden tüm dünya merak ediyor. Corona aşısı bulundu mu, corona virüsü ilacı hazırlıkları ne durumda? Corona virüsü için bitkisel tedavi var mı?

Corona aşısı bulundu mu, corona virüsü ilacı hazırlıkları ne durumda? Corona virüsü için bitkisel tedavi var mı?

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüsünde şimdiye dek 120'den fazla ülke ve bölgeye yayıldı. Corona virüs dünya genelinde son bilgilere göre 126 bini aşkın kişiye bulaşırken 4 bin 700'den fazla kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin sayısı İtalya'da 1016'ya, İran'da ise 514'e yükseldi. İran Genelkurmayı sokak ve caddeleri boşaltacaklarını açıkladı. İspanya ise ülke genelinde 15 günlük OHAL ilan etti. Irak'ta, Erbil ve Süleymaniye'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Dünyanın mücadele ettiği Corona virüsü aşısı bulundu mu? Corona virüsü ilacı hazırlıkları ne durumda? Corona virüsü için bitkisel tedavi var mı?

CORONA AŞISI BULUNDU MU?

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan corona virüsü rehberinde aşı ile ilgili de bilgiler verildi.

Corona virüsünün henüz geliştirilmiş bir aşısı bulunmamaktadır. Teknolojideki gelişmelere rağmen insanlar üzerinde güvenle kullanılabilecek bir aşının en erken bir yılda üretilebileceği bildirilmektedir.

CORONA VİRÜSÜ İLACI HAZIRLIKLARI NE DURUMDA?

Haberin Devamı

Hastalığın virüse etkili bir tedavisi yoktur. Hastanın genel durumuna göre gerekli destek tedavisi uygulanmaktadır. Bazı ilaçların virüs üzerindeki etkinliği araştırılmaktadır. Ancak şu an için virüse etkili bir ilaç yoktur.

Hayır, antibiyotikler virüslere etki etmez, sadece bakterilere karşı etkilidir. Yeni Koronavirüs (2019-nCoV) bir virüstür ve bu nedenle enfeksiyonu önlemek veya tedavi etmek amacıyla antibiyotikler kullanılmamalıdır.

CORONA VİRÜSÜ İÇİN BİTKİSEL TEDAVİ VAR MI?

Corona virüsü enfeksiyonunda direkt bitkisel tedavi yönteminden bahsedilmemektedir. Doktorların corona virüsüne karşı önerdiği tek şey var oda bağışıklık sitemini güçlendiren sebze ve meyveler tüketmek, bol bol su içmek.

Prof. Dr. Canan Karatay ise, kelle paçayı hala önerdiğini söyleyerek şunları söyledi:

Kış aylarında dışarıda dolaşacağız, soğuktan korkmayacağız. Kış aylarında evlerimizi havalandıracağız. Bol su içeceğiz, kristal kaya tuzuyla. Kristal kaya tuzunda 84 tane dengeli mineral var.

Vücudun kuvvetlenmesi için ise ‘’Lahana, turp, kereviz, sarımsak, soğan, pancar bunlar çok önemli. Bunların hepsi toprağın içinde. Doğa zaten size yol gösteriyor, kışın bunları yiyin’’ önerisinde bulundu.

Haberin Devamı