Gazete Vatan Logo

Yunanistan'ın geri ittiği göçmenlerden 6'sı öldü, 15'i kurtarıldı

Midilli Adası önlerinde Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından geri itilen düzensiz göçmenlerin bulunduğu bot, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında battı. Göçmenlerden 15'i kurtarılırken, 4'ü çocuk 6'sının cansız bedenine ulaşıldı.

Yunanistan'ın geri ittiği göçmenlerden 6'sı öldü, 15'i kurtarıldı

İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi Babakale açıklarında seyir halindeki balıkçı teknesinde bulunanlar, denizdeki düzensiz göçmenleri gördü. Balıkçılar, göçmenleri kurtarma çalışması başlatırken, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na da haber verdi.

Bölgeye 3 Sahil Güvenlik botu ve 1 Sahil Güvenlik helikopteri sevk edildi. Kurtarma çalışması sonucu 7'si çocuk 15 düzensiz göçmen kurtarılırken, 4'ü çocuk 6 göçmenin de cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp olabileceği değerlendirilen göçmenlerin bulunması amacıyla bölgede arama- kurtarma çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Öte yandan kurtarılan göçmenler, ifadelerinde; Yunan Sahil Güvenliği tarafından Midilli Adası önlerinde durdurulduklarını, lastik botları patlatılarak Türk kara sularına yakın noktada geri itildiklerini ve botun su alarak battığını söyledi. Soruşturma sürüyor.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında, 4'ü çocuk 6 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin kurtarıldığı ve kayıp 1 kişi için arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü olayla ilgili İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada, "Saat 11.05’te, Çanakkale ili Ayvacık ilçesi Babakale 1.5 deniz mili (yaklaşık 3 kilometre) güneyinde seyir halindeki bir balıkçı teknesi tarafından deniz yüzeyinde düzensiz göçmenlerin tespit edildiği ve kurtarma çalışmalarına başladığının bildirilmesi üzerine olay mahalline derhal 3 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Sahil Güvenlik Helikopteri sevk edilmiştir.

Görevlendirilen Sahil Güvenlik Botları ve bahse konu balıkçı teknesi tarafından toplamda 15 düzensiz göçmen (7 çocuk, 8 yetişkin) deniz yüzeyinden sağ olarak kurtarılmış, 6 düzensiz göçmenin (4 çocuk, 2 yetişkin) cansız bedenine ulaşılmıştır.

Göçmenlerden edinilen ilk bilgiler doğrultusunda; Yunan Sahil Güvenliği tarafından Midilli adası önlerinde durduruldukları, bulundukları lastik botun Yunan Güvenlik Güçleri tarafından patlatılarak Türk karasularına yakın bir noktada geri itildikleri ve lastik botun su alarak battığı bilgisi alınmıştır.

Haberin Devamı

Kayıp olabileceği değerlendirilen düzensiz göçmen/göçmenlerin bulunması maksadıyla 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 3 Sahil Güvenlik Botu ve 1 Dron ile arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir. Olay ile ilgili başlatılan soruşturma devam etmektedir" denildi.

Öte yandan 4'ü çocuk 6 kişinin cansız bedenleri, Babakale Limanı’na getirilerek Ayvacık Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Soruşturma sürüyor.