Gazete Vatan Logo

Bingöl afet bölgesi ilan edildi mi? Deprem nedeniyle kaç il afet bölgesi ilan edildi? İşte AFET bölgesi ilan edilen iller listesi!

Maraş merkezli depremlerin ardından 10 il afet bölgesi ilan edildi. 2 büyük deprem 19 il dışında çevre illerde de hasara neden oldu. Depremlerden etkilenen illerden biri de Bingöl oldu. Bingö ilçelerinde çok sayıda binada ağır hasar oluştu. Hasarlı evlerine giremeyen Bingöllüler kentin afet bölgesi ilan edilip edilmediğini merak ediliyor. Peki, Bingöl afet bölgesi ilan edildi mi? Deprem nedeniyle kaç il afet bölgesi ilan edildi? İşte AFET bölgesi ilan edilen iller listesi... 

Bingöl afet bölgesi ilan edildi mi? Deprem nedeniyle kaç il afet bölgesi ilan edildi? İşte AFET bölgesi ilan edilen iller listesi!

Depremlerden etkilenen Bingöl’ün ilçelerinde çok sayıda binada ağır hasar oluştu. Peki, Bingöl afet bölgesi ilan edildi mi? 

Bingöl afet bölgesi ilan edildi mi? 

Bingöl afet bölgesi ilan edilen iller arasında yer almıyor. 

Hangi iller afet bölgesi? 

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Osmaniye ve Şanlıurfa illeri Afet bölgesi kapsamına alındı. Söz konusu kararın ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir. Bundan sonrasında 11 il olarak zikredeceğiz" ifadelerini kullandı. Ayrıca Sivas’ın Gürün ilçesinde köylerle birlikte 147 hasarlı bina tespit edildi. Bu gelişme sonrası Sivas'ın Gürün ilçesi de afet bölgesi kapsamına alındı.