Gazete Vatan Logo

Bahçeli: Hamd olsun yıkılmadık

1 Kasım sonrası ilk kez konuşan MHP lideri Bahçeli, partisinin tasfiye edilmeye çalışıldığını öne sürdü ve “Varsın oyumuz düşsün, ama dimdik duralım” dedi

Bahçeli: Hamd olsun yıkılmadık

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım sonrası ilk kez kameraların karşısına çıktı. Bahçeli, dün MHP TBMM grup toplantısında şöyle konuştu:

“Allah’a hamd olsun yıkılmadık, ayaktayız. Kaldı ki yıkılacak herhangi bir şey de görmüyoruz. Düşeceğimizi sanıyorlardı, yanıldılar. Korkacağımızı, kaçacağımızı, iç kargaşaya kapılacağımızı planlıyorlardı, alayı birden havasını aldılar. Milliyetçi Hareket’e operasyon düzenleyen, buna yarım akıllarıyla yardım ve yataklık yapan kim varsa aldananlar arasında, fitne kafilesindedir.”

‘Başarı da değil...’

“1 Kasım’da aldığımız neticenin bir başarı olduğu iddiasında değilim. Ancak mağlup da olmadığımıza inanıyorum. AKP ne yapmıştır da 4 ay 23 günde 4 milyon 794 bin 515 ilave oy kazanmıştır? 7 Haziran’da bizi destekleyen, 1 Kasım’da bizden kopan kardeşlerimizin kararını da saygıyla karşılıyoruz. Onların istemeye istemeye de olsa başka partilere oy verdiklerini düşünüyoruz.”

‘Oyun içinde oyun’

“AKP’nin başkanlık sistemini kapsayan yeni anayasa hazırlığı içinde olduğu, al ver sürecinin devreye alındığı anlaşılmaktadır. Demem odur ki, oyun için oyun vardır. İçimizden ve dışımızdan MHP’nin çatısını uçurmak, Türk milliyetçiliğini eritmek için çaba sarfeden ne kadar satılık şahsiyet, fiyatı olan ne kadar devşirme, ne kadar saray hafiyesi varsa devreye girmiştir. Bizim saray lejyonerlerine, bozkurt görünümlü ak trollere, cadı kazanı kaynatan işbirlikçilere devredilecek bir parti de yoktur. 7 Haziran’dan sonra meydanlarda söylediklerimizi unutsa mıydık? Söyler misiniz bana, ne yapsaydık, ne deseydik? Varsın oyumuz düşsün, ama dimdik duralım. Bu şehit yadigarı kutlu davayı hiç kimseye yedirmeyiz, kayyum özlemiyle kavrulan, sancağımızın inmesini isteyen gafillere göz açtırmayız.”

Haberin Devamı

Umut Oran da atağa kalktı

CHP Genel Başkan adayı ve eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, kurultay delegelerine mektup yazarak, olağanüstü kurultay için imza istedi. Oran mektupta, “İlk imzanın atıldığı günden beri dalga dalga büyüyorsunuz; her türlü baskıya, hukuksuzluğa rağmen boyun eğmeyerek bir abide gibi yükseliyorsunuz. Sizler doğru durdukça eğriler de belli oluyor. Siz haktan yana, haklıdan yana durdukça haksızlar, yetersizler de kendini belli ediyor” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Balbay’la baş başa

Bu arada, diğer adaylardan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yaptı. Kılıçdaroğlu’nun makam odasında baş başa gerçekleştirilen görüşmede kurultay sürecinin değerlendirildiği bildirildi.