Gazete Vatan Logo

Asgari ücret ne kadar olacak? 2019 asgari ücret belli oldu mu?

Asgari ücret ne kadar olacak? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren asgari ücret miktarı belli oldu mu? 2018'in son ayında, en çok merak edilen konular arasında yer alan asgari ücret ne kadar olacak? İşte 2019 asgari ücret hakkında merak edilen bilgiler...

Asgari ücret ne kadar olacak? 2019 asgari ücret belli oldu mu?

Yaklaşık 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinin ilk toplantısı geçtiğimiz günlerde yapıldı. İlk toplantı sonrasında büyük merak konusu olan asgari ücret miktarı devam edecek olan görüşmeler sonrasında belli olacak.

BAKAN SELÇUK ÖNEMLİ NOKTALARI SIRALADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk'un konuşmasında dikkat çeken noktalar şunlardı;

"Çalışma hayatının temel unsurlarından biri olan asgari ücretin tespiti konusunda tüm taraflar tekliflerini, görüş ve önerilerini açıkça sunma imkanı bulacak. Bugün masanın etrafından olan herkes aynı gemide yol aldığımızın bilincinde. İşçi olmadan iş verenin, iş veren olmadan işçinin var olması mümkün değil. Bu anlayışla sürdürülen üçlü diyalog mekanizması her zaman etkin bir şekilde işlemiştir ve işlemeye de devam edecek."

"Asgari ücret çalışma hayatının ücret politikalarının da en alt sınırını ortaya koymakta. Bu yönüyle tüm çabamız, hepimizin ortak hedefi tüm sosyal tarafların görüşlerini ve taleplerini göz önünde bulundurarak işçi ve iş verenlerimizle birlikte sürdürülebilir kalkınmayı tesis edecek şekilde bu alt sınırı daha ideal bir noktaya getirebilmek."

Haberin Devamı

Elbette işçi ve iş verenler belirlenecek asgari ücretin üzerinde bir ücreti belirleme imkanına da sahip. Bu konuda uygulama geliştiren firmalarımız da var. En büyük temennimiz bu tür uygulamaların daha yaygın hale gelmesi yönünde."

"Asgari ücretin çalışma barışına olumlu katkıda bulunacak, ülkemizin koşullarına, işçilerimizin ve iş verenlerimizin taleplerine uygun bir seviyede tespit edilmesini temenni ediyorum." ifadesini kullanan Selçuk, sözlerini "Komisyon boyunca çalışanlarımızın, işverenlerimizin, tüm sosyal taraflarımızın ve devletimizin hassasiyetlerinin gözetileceğine canı gönülde inanıyorum. Bu çalışmalar sonunda bir araya geleceğimiz son toplantımızda tüm kesimlerin uzlaştığı ve memnun olduğu bir rakamı açıklayacağımızı da umuyorum."