Gazete Vatan Logo

Arkadaşını boğazladı!

Araba kredisi borcu için arkadaşını öldürdü

Sakarya'nın Karapürçek İlçesi'nde üç gün önce evlerinde başına sert cisimle vurulduktan sonra boğazlanarak öldürülen bir çocuk annesi Hülya Durmuş´un arkadaşı Sevcan Ayhan´ın otomobil kredisi borcu yüzünden öldürdüğü ortaya çıktı. Polis tarafından eşiyle birlikte gözaltına alınan 21 yaşındaki kadın soğukkanlı bir şekilde cinayeti tüm ayrıntılarıyla anlattı.

Alınan bilgilere göre, Karapürçek ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde kendilerine ait evde yaşayan ve 10 yıl önce eşi vefat eden 34 yaşındaki Hülya Durmuş haftabaşı okuldan eve gelen oğlu Emre Durmuş tarafından banyoda hareketsiz olarak bulundu. Hastaneye kaldırılan genç kadın kurtarılamayarak öldü. Polis yaptığı araştırmada öldürülen kadının 5 bin YTL parası ve 10 bileziğinin alındığını ve olayın gasp amaçlı olduğunu tespit etti.

CEP TELEFONU KAYDI İNCELENDİ


Evdeki araştırmada kapıda zorlama olmaması üzerine araştırmasını yoğunlaştıran polis ekibi genç kadının o gün yaptığı telefon görüşmelerinin kaydını çıkarttı. Olay günü Karapürçek Yüksel Köyü'nde oturan arkadaşı Sevcan Ayhan(21)'ın eve geldiğini belirleyen polis Sevcan Ayhan ile eşi Selçuk Ayhan´ı (25) gözaltına alarak Adapazarına getirdi.

CİNAYETİ İŞLEDİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Adapazarı´nda Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan 3 yıllık evli olan Sevcan Ayhan cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. 2 yaşında çocuğu olan genç kadın eşi ile birlikte köylerinde bakkal dükkanlarının olduğunu belirterek polise verdiği ifade de şunları söyledi.Bir süre önce banka kredisiyle Peugeot marka bir otomobil aldık. Ancak taksitlerini ödeyemiyorduk. Para gerekiyordu. Borçlularda sıkıştırıyordu. Çaresiz kalmıştım. Son çare olarak Hülya ile uzun zamandan beri arkadaş olduğumuzdan dolayı ve sürekli olarakda bilezikleri kolunda dolaştığı için ondan borç para istemeye gittim. Ona paraya ihtiyacımız olduğunu söyleyerek borç istediğimde bana "Sen bu parayı nasıl ödeyeceksinki?" diye vermek istemedi. Bunun üzerine bende başına sert cisimle vurdum. Yere düştü. Banyoya sürükledim. Kolundaki bilezikleri ve paraları alıp evden kaçtım. "dediği ifade edildi.

Polis araştırmasında Sevcan Ayhan´ın gasp ettiği bileziklerinin bazılarını Geyve ve Adapazarı´nda kuyumculara bozdurduğunu da tespit etti. Polis gasp edilen 6 bin 750 YTL para ile 8 bileziği ele geçirdi.Gözaltına alınan bir çocuk annesi Sevcan Ayhan ile eşi Selçuk Ayhan Akyazı Adliyesine sevk edildiler.

Haberin Devamı