Gazete Vatan Logo

Ali Yeldan kimdir? Eskişehir Başsavcısı Ali Yeldan’ın biyografisi!

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesince hazırlanan 2022 adli ve idari yarı ana kararnamesi ile 5075 adli yargı, 351 ise idari yargıdan olmak üzere toplam 5426 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Alanya eksi Başsavcısı da Eskişehir'e atandı. Peki, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olan Ali Yeldan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı. Ali Yeldan kimdir? Eskişehir Başsavcısı Ali Yeldan’ın biyografisi…

Ali Yeldan kimdir? Eskişehir Başsavcısı Ali Yeldan’ın biyografisi!

Hakimler ve Savcılar Kurulu 1. Dairesi, 2022 Yılı Adli ve İdari Yargı Ana kararname çalışmalarını tamamladı. Yeni kararnameye göre, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olan Ali Yeldan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı. 

Ali Yeldan kimdir?

Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olan Ali Yeldan Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atandı. 

Ali Yeldan hain 15 Temmuz darbe girişiminin daha ilk anlarından polis telsizinden "İlimizde ve ülkemizde Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı, düzeni bozmaya girişen şahısların Türk polisi tarafından gözaltına alınması noktasında tüm birimlerimizi uyaralım. Bu kanunsuzdur, anayasal suçtur, devletimizin gücü karşısında yok olmaya mahkumdur" anonsuyla Adana’da darbe girişiminin önlenmesinde büyük rol oynayarak Yeldan, başta FETÖ olmak üzere terör ve suç örgütlerine karşı yürütülen soruşturmalarla da etkin olmuştu.