Gazete Vatan Logo

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan flaş açıklamalar

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ikiz ya da üçüz doğumlarda ailelere 2 yıl boyunca aylık 150 TL yardım verileceğini duyurdu. Öte yandan MEB tarafından düzenlenen sınavlarda, illerinde ilk 10'a giren veya Türkiye genelinde ilk 20 bine giren öğrencilere aylık 500 lira yardım verileceğini açıkladı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan flaş açıklamalar

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ikiz ya da üçüz doğumlarda ailelere maddi yardımda bulunulacağını açıkladı. Bakan Selçuk, "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk: "Çoklu Doğum Yardım Programı ile ikiz, üçüz gibi çoklu doğumla karşılaşan ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik 0-2 yaş aralığında çocuk başına aylık 150 lira ödeme yapacağız" dedi.

ÖĞRENCİLERE AYLIK 500 LİRA

Bakan Selçuk, "MEB tarafından düzenlenen sınavlarda, illerinde ilk 10'a giren veya Türkiye genelinde ilk 20 bine giren Şartlı Eğitim Yardımı faydalanıcısı çocuklarımıza aylık 500 lira, üniversiteye giriş sınavında ilk bine girme başarısı gösteren Şartlı Eğitim Yardımı faydalanıcısı evlatlarımıza ise bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira nakdi destek sağlayacağız." dedi.

510 AİLEYE ADLİ İŞLEM

Bakan Selçuk "Çocukları sokakta çalışmaya zorlayan ailelere yönelik yapmış olduğumuz incelemeler kapsamında 510 aileye ilişkin adli işlem başlattık" şeklinde konuştu.

PRİM DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: "SGK prim desteği 2019'da da devam edecek." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

200 TL'YE KADAR ELEKTRİK DESTEĞİ

Bakan Selçuk, ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağlı olan hastalar için aylık 200 TL'ye kadar elektrik yardımı yapılacağını söyledi.