Gazete Vatan Logo

4 Aralık Dünya Madenciler günü sözleri! Dünya Madenciler Günü ne zaman ilan edildi?

4 Aralık Madenciler Günü mesajları ve sözleri ile ilgili aramalar yoğunlaştı. Türkiye’de 4 Aralık günü Dünya Madenciler Günü olarak kutlanıyor. Zor şartlar altında, karanlık tünellerde ekmek derdine düşen madencileri anmak için Dünya Madenciler Günü mesajları, 4 Aralık Dünya Madenciler günü sözleri derledik.

4 Aralık Dünya Madenciler günü sözleri! Dünya Madenciler Günü ne zaman ilan edildi?

4 Aralık Madenciler Günü mesajları, sözleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Tarihi Roma dönemine kadar uzanan 1971 yılında Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu onayına sunularak günümüze kadar gelen Dünya Madenciler Günü hakkında merak edilenleri haberimizde bir araya getirdik. 4 aralık dünya madenciler günü güzel sözler, dünya madenciler günü mesajları…

4 ARALIK DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ NEDİR, NE ZAMAN İLAN EDİLDİ, NEDEN KUTLANIR?

Roma imparatorluğu zamanında, babasının gazabından kaçarak, İzmit yakınlarında madencilerin çalışmakta olduğu bir mağaraya sığınan, çalışmakta olan madencileri koruduğuna inanılan ve bu nedenle madenciler tarafından azize kabul edilen Santa Barbara'nın 4 aralık tarihinde bu mağaraya yerleşmesi, önce Anadolu'da daha sonrada Avrupa ve tüm dünyada "Dünya Madenciler Günü" olarak kutlanılmaktadır.

1971 yılında Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, uygulamayı ve bu temel fikri Genel Kurulun onayına sunarak bir yönetmelikle bu özel günü disipline kavuşturmayı kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Okullarda da bu hafta ile ilgili madenciler etkinliklere yer verilir, ilgili konuşmalar ve öğrencilerin hazırladığı Dünya Madenciler Günü ile ilgili şiirler okunur. Ayrıca Dünya Madenciler Günü ile ilgili yazılar da okulun panolarına asılarak herkesin madencilik konusunda bilgilenmesi sağlanır. Aynı pano üzerinde Dünya Madenciler Günü ile ilgili güzel sözler de asılır ve akılda kalan görsel objelerde konarak daha fazla ilgi çekmesi sağlanır.

DÜNYA MADENCİLER GÜNÜ MESAJLARI

Yer altında güneşi hayal edenlerin günü, kutlu olsun…

Bir avuç kömür için bir ömür veren madencilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyoruz.   

Emeğin ve alın terinin simgesi madencilerimizin madenciler gününü kutlarız. 

Demek ki kömür, sadece bir evi ısıtmazmış…Yakabilirmiş de milyonlarca ciğeri…  

Başta Maden Şehitlerimiz olmak üzere tüm Madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü kutlu olsun…

Alın terine kömür karası karışanların Dünya Madenciler Günü kutlu olsun!  

Yer altından yer üstüne değer veren madencilerimizin günü kutlu olsun!

Haberin Devamı

Tüm Madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Günü’nü kutluyor, maden kazalarında yaşamını yitiren işçileri saygı ve rahmetle anıyoruz.

Emeğin ve alın terinin simgesi madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyor, maden kazalarında yaşamını yitiren tüm işçilerimizi rahmetle anıyorum.

Çok zor şartlar altında çalışan maden emekçilerinin günü kutlu olsun.