Okan Buruk neşteri vurdu! İstanbulspor maçı kadrosu belli oldu, beklenmedik Icardi kararı
Trendyol Süper Lig'de Salı günü erteleme maçında İstanbulspor ile karşılaşacak olan Galatasaray'da iki yıldız isim forma giyemeyecek. Öte yandan Okan Buruk, geçtiğimiz sezonki şampiyonluğun en büyük mimarlarından olan golcüsü hakkında şaşırtan bir karara imza atıyor. Tecrübeli teknik direktör, son derece formda olan yıldızı için kararını verdi. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig'de 6. hafta geride kalırken erteleme maçı bulunan takımlardan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş haftayı kayıpsız geçti.

Hafta içinde erteleme maçı oynayacak takımlardan İstanbulspor, Başakşehir ve Adana Demirspor haftayı mağlubiyetle kapatırken Akdeniz ekibinde tam 3 isim kırmızı kart nedeniyle cezalı duruma düştü.

Adana Demirspor dışında diğer 5 takımda cezalı duruma düşen oyuncu bulunmazken maçın oynanması gereken tarihten önce kadroda olmayan isimler statü gereği forma giyemeyecek.
Galatasaray, ligler başlamadan önce belirlenen fikstüre göre oynanması gereken İstanbulspor maçı tarihinden sonra Davinson Sanchez ve Tanguy Ndombele'yi kadrosuna kattığı için bu iki isim Salı günü oynanacak erteleme karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, geçtiğimiz sezonki şampiyonluğun en büyük mimarlarından olan golcüsü hakkında şaşırtan bir karara imza atıyor.

Arjantinli yıldız, geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu döneme de damga vuracak gibi görünüyor. Şu ana kadar attığı gollerle tüm dikkatleri üzerinde tutmayı başaran Icardi, formuyla şampiyonluk yolundaki rakiplere de gözdağı veriyor.

Süper Lig’de şu ana kadar çıktığı 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlikle 13 puan toplayan Galatasaray, ilk beş maç itibarıyla daha yüksek bir puana en son 2009/10’da ulaştı. O dönem Frank Rijkaard’ın önderliğinde Aslan, 5 maçta 15 puan toplamış ve ilk 6 karşılaşmasını da ligde kazanmıştı.

Aslan’ın orta sahadaki ismi Kerem Demirbay, bu sezon henüz mağlup olmadıklarını belirterek, “Kazanarak ilerliyoruz. Henüz mağlubiyetimiz yok. Böyle devam etmek istiyoruz. Çok geniş bir kadroya sahibiz. Oyuncu kalitemiz çok iyi. Takımda hiç kötü karakter yok. Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih, Manchester United ve Galatasaray çok büyük takım. Saklanmayacağız. Biz büyük bir takımız. Kalitemiz sonsuz. Manchester United maçını kazanmaya gideceğiz” dedi.

Devler Ligi grubundaki ilk maç olan Kopenhag mücadelesinde hatalı çıkışı sonrası kalesinde golü gören Galatasaray’ın kaptanı Fernando Muslera, önceki günkü Başakşehir deplasmanında Dubois’nın golünde de benzer bir hata yapmıştı. Çıkıp çıkmamakta tereddüt eden Cim Bom’un kaptanına maç sonrası hem teknik heyet hem de takım arkadaşları büyük destek vererek, Uruguaylı file bekçisine moral verdiler.

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray’ın, ilk maçında sahasında 2-2 berabere kaldığı rakibi Kopenhag, Danimarka Ligi’nde zorlu Brondby deplasmanından 3-2’lik galibiyetle ayrıldı.

Brondby’nin gollerini 25’te Radosevic ve 69’da Omoijuanfo atarken konuk ekibi zafere, 54’te Gonçalves, 84 ile 89’da Bardghji’nin sayıları taşıdı.

Aslan’ın golcüsü Mauro Icardi, Kopenhag maçını boş geçtikten sonra Süper Lig’deki Başakşehir sınavında penaltıdan ağları sallamıştı.

Ligde üst üste 12 maçta da gol atarak tarihe geçen Icardi, bu sezon şu ana kadar 8 resmi mücadelede 7 gol ve 1 asiste oynadı. Hocası Okan Buruk, Arjantinli yıldız için “Bazı maçlarda yorulduğu yerlerde onu dinlendirme şansımız olabilir” ifadelerini kullandı.