Konya'da 15 dakika sürdü! İlçe halkı sevinçle karşıladı
Konya'nın Ilgın ilçesinde 15 dakika süren yağış ilçe halkına nefes aldırdı. Kurak geçen günlerin ardından sağanak yağış adeta toprak kokusuyla birlikte geldi.

Yaklaşık 15 dakika süren yağmur, ilçede toprak kokusunu yeniden hissettirdi. Uzun süredir kurak geçen günlerin ardından gelen yağmur, Ilgınlılara adeta nefes aldırdı.

Yağışın ardından hava sıcaklığında hissedilir bir düşüş yaşandı. Serinleyen hava, Ilgın'da sonbaharın o kendine has atmosferini vatandaşlara hissettirdi. Yağmurla birlikte ilçeyi saran mis gibi toprak kokusu, vatandaşları mutlu etti. Vatandaşlardan "Hasret kalmıştık, bereketi bol olsun." yorumları geldi.

Kısa süreli yağış, Ilgın'da hem serinlik hem de huzur getirdi. İlçe sakinleri yağmurun ardından memnuniyetlerini dile getirirken, özellikle çiftçiler bu tür yağışların toprağın canlanması için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ilgın'da bugün yaşanan bu kısa ama bereketli yağmur, doğanın mevsim geçişlerindeki zarif dokunuşunu bir kez daha hatırlattı. Serin rüzgar, ıslanan yapraklar ve toprak kokusu... Sonbahar, Ilgın'a tüm güzelliğiyle uğradı.

