İsmini sır gibi saklıyor! Domenec Torrent'ten sonra Burak Elmas'tan bir bomba daha
Fatih Terim'le yollarını ayırdıktan sonra kulüp yapılanmasına giden Burak Elmas ilk hamlesini Domenec Torrent'le yaptı. Başkan Elmas'ın ikinci hamlesi de ise ismini sır gibi sakladığı tecrübeli bir Sportif Direktörü Florya'ya getirmek...
Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim dönemi resmen bitti. Kötü gidişata dur diyemeyen sarı kırmızılarda Terim'in yeni İspanyol teknik direktör Torrent göreve başladı.
Süper Lig'de yarın Atakaş Hatayspor'a konuk olacak Galatasaray'da Terim sonrası takımdan ayrılan teknik ve idari kadroyla ilgili birçok iddia gündeme gelmeye başladı.
Daha önce Fatih Terim'in yardımcılığını yapan Selçuk İnan ve Necati Ateş sosyal medyadan yaptıkları açıklamalarla görevden ayrıldıklarını açıkladı. Burak Elmas yönetimi, Süper Lig'i tanıyan eski futbolculardan birinin Torrent'e destek amaçlı yardımcılığa getirmeyi planlıyor.
Teknik direktör Domenec Torrent'e yardımcı antrenör arayan Galatasaray'da gündeme gelen isimlerden biri de Sabri Sarıoğlu oldu.
Torrent'in üzerindeki baskıyı azaltmak isteyen Galatasaray yönetimi, geçmişte Sarı-Kırmızılı formayı giymiş bir ismi yardımcı antrenör olarak göreve getirmek istiyor.
Galatasaray'ın eski kaptanı Sabri Sarıoğlu anlaşmanın sağlanması halinde ilk antrenörlük tecrübesini yaşayacak.
Galatasaray'da gündemin ilk sırasında yardımcı antrenör konusu yer alırken Sarı-Kırmızılılar 3 aday belirledi. Cimbom'un ilk tercihi Wesley Sneijder oldu ancak unutulmaz isimle kurulan temaslardan sonuç alınamadı.
Diğer adaylardan olan ve TRT Spor'da yorumculuk yapan Ayhan Akman'a henüz bir teklif götürülmedi. Son olarak gündeme gelen isim ise Sabri Sarıoğlu oldu. Cimbom'un eski kaptanı eğer göreve getirilirse, antrenör olarak ilk tecrübesini yaşayacak.
Galatasaray Yönetimi, Fatih Terim'in ardından Florya'da yeni bir yapılanmaya gidiyor.
Cumhuriyet'ten Cumhur Önder Arslan'ın haberine göre; sarı-kırmızılılarda 'sportif direktör' sistemi geri geliyor. Galatasaray'ın Portekiz'den bir futbol insanı ile bu görev için el sıkıştığı öğrenildi. Adı sır gibi saklanan bu ismin, kısa süre içerisinde İstanbul'a gelip, Florya'ya göreve başlayacağı ve kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.
Yeni sportif direktör, futbol ve transferlerle ilgili tüm konularda direkt Galatasaray Başkanı Burak Elmas'a bağlı çalışacak.
Başkan Burak Elmas ve ekibi, Fatih Terim'le yola çıktıkları 3 yıllık yapılanma projesini devam ettirecek. A takımda tek yetki yeni teknik direktör Torrent'te olacak. Florya'daki Galatasaray Futbol Akademisi'nde yeniden yapılanmaya gidilecek. Altyapının başına önemli bir ismin getirilmesi planlanıyor.
Sarı-kırmızılıların, Portekiz'de Porto ve Benfica kulüplerinin uyguladığı "Oyuncuyu keşfet, geliştir ve sat" şeklindeki modeli uygulamaya sokacağı, bundan sonraki yapılanmanın bu doğrultuda olacağı öğrenildi.