Ali Koç'tan İrfan Can Kahveci'yi bitiren transfer! Süper Lig'in yıldızı Fenerbahçe'ye hayırlı olsun
Elinde Lincoln Henrique, Bruma, Ferdi Kadıoğlu, İrfan Can Kahveci, hatta Diego Rossi gibi kanat oyuncuları bulunan Jorge Jesus'a transferde müjdeli haber geldi. Başkan Ali Koç bu sezon Süper Lig'de oynadığı futbolla parmak ısırtan milli oyuncunun işini bitirdiği öğrenilirken, sarı lacivertli yönetimin tecrübeli ismin menajerleriyle anlaşmaya vardığı belirtildi.
Transferin hızlı takımı Fenerbahçe, forvet konusunda da gaza bastı.
Samatta ile Berisha'yı yeni sezonda takımda tutmak istemeyen ve iyi bir santrfor almayı planlayan Sarı-Lacivertliler'in Dnipro'nun 25 yaşındaki golcüsü Artem Dovbyk için harekete geçtiği ortaya çıktı.
Akşam'ın Ukrayna basınından derlediği habere göre; Fenerbahçe, uzun süredir Ukraynalı golcüyü takip ediyor ve Dnipro ile pazarlıklara başlamaya karar verdi.
İlk görüşme bu hafta içinde gerçekleşecek. Haberde; F.Bahçe'nin 20 Temmuz'da Dinamo Kiev ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme maçları öncesinde oyuncunun transferini noktalamak istediği bilgisine de yer verildi.
1-7 Temmuz tarihleri arasında Avusturya'da kamp yapacak olan Sarı-Lacivertliler'in Dovbyk'i kamp kadrosuna dahil etmek istediği de gelen bilgiler arasında...
Son yıllarda golcü konusunda sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe'nin Teknik Direktör Jorge Jesus'un onayını aldıktan sonra bu transfer için düğmeye bastığı belirtildi.
Listenin ilk sırasında yer alan Bruno Henrique, Flamengo'da sakatlanarak sezonu kapatmıştı.
Geçen sezon başında uzun süre Galatasaray'ın da gündeminde olan Artem Dovbyk, yapılan görüşmelerin ardından Dnipro'da kalacağını açıklamıştı.
Ülkede yaşanan savaş nedeniyle oyuncunun da takımdan ayrılmaya sıcak baktığı ve Fenerbahçe'den resmi teklif gelmesi halinde kabul edeceği vurgulandı.
Geçen sezon Dnipro'da 17 maça çıkan 25 yaşındaki golcü oyuncu, 14 gol, 5 asistlik performans ortaya koymuştu.
Bilindiği gibi Ukrayna'da Rusya'nın saldırması sonucu başlayan savaşın ardından ligler iptal edilmişti.
Dovbyk, Midtylland, SönderjyskE ve Zaria Balti formaları da giydi. 21 Haziran 1997'de Ukrayna'da dünyaya gelen golcü futbolcu, 1.89 boyunda ve santrfor bölgesinde forma giyiyor.
Yıldız futbolcu, tercih edilmesi halinde sağ açıkta ve forvet arkasında da görev alabiliyor. Sol ayağını etkili bir şekilde kullanabilen Dovbyk, Ukrayna milli takımı ile 11 maçta 4 gole imza attı.
Fenerbahçe'de yüksek maaşı sebebiyle yolların ayrılmak istendiği Luiz Gustavo, başka bir takıma gitmeye sıcak bakmayınca Sarı-Lacivertliler, yeni bir çözüm arayışına girdi.
Yönetim, 1 yıl daha kontratı olan ve bonuslarla senelik ücreti 4 milyon Euro'yu bulan Brezilyalı orta saha oyuncusu ile ilgili farklı bir formülü devreye soktu.
Sarı-Lacivertlilerde Mesut Özil ile birlikte takımın en yüksek ücretli oyuncularından biri olan Luiz Gustavo.
Yıldız oyuncu, yeni sezon öncesi yönetimin "kulüp bul" çağrısına olumlu yanıt vermemiş ve kontratını Sarı-Lacivertli takımda tamamlamak istediğini ifade etmişti.
Fenerbahçe'nin yıllık ücreti bonuslarla 4 milyon Euro'yu bulan ve bu yüzden yollarını ayırmak istediği Brezilyalı futbolcu, takımdan ayrılmaya yanaşmadı.
Takvim'in haberine göre, sarı-Lacivertli yönetim yeni bir formül arayışı içine girdi. Fenerbahçe yönetiminin, yeni teknik direktör Jorge Jesus ile aynı dili konuşan Brezilyalı orta saha oyuncusunu Portekizli hoca ile takım arasında köprü görevi görmesi adına takımda tutmaya sıcak baktığı öğrenildi.
Fenerbahçe'nin 34 yaşındaki Gustavo'ya takımda kalması adına ise maddi anlamda fedakarlık yapması gerektiğini ifade etti.
Bununla beraber, maaş indirimi konusunda kendisinden anlayış beklendiğini ilettiği ortaya çıktı.
Yönetim, herhangi bir takımdan transfer teklifi almayan Luiz Gustavo ile maaşında indirime gitmesi adına temaslara başladı.
Fenerbahçeli kurmaylar, oyuncunun yıllık ücretinde %25'lik bir fedakarlık yapmasını istediği konuşuluyor.
Fenerbahçe'deki 4. sezonuna girecek olan Luiz Gustavo'nun ise yönetimin, indirim talebine vereceği yanıt merakla bekleniyor.
İRFAN CAN KAHVECİ'NİN BÖLGESİNE EMRE MOR TRANSFERİ
Lincoln Henrique ve Bruma transferlerinden sonra çalışmalarına devam eden Fenerbahçe'nin Emre Mor'un işini bitirdiği öğrenildi. A Spor'da yer alan son dakika haberine göre; Başkan Ali Koç'un oyuncunun temsilcileriyle anlaştığı bildirilirken, ıslak imzanın önümüzdeki günlerde atılacağı aktarıldı.