Gazete Vatan Logo

Erdoğan: İslamofobi insanlık suçudur...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Avrasya İslam Şurası Ceylan Otel’de başladı. Şuranın açılışında konuşan Erdoğan, adı ”barış“ anlamına gelen bir dinin mensupları olduklarını belirterek “Kul hakkı, her şeyin üzerindedir” dedi.

Alnı secdeye varan bir insanın, her hangi sebeple olursa olsun bir başka insanın canına kıymasının izah edilemeyeceğini anlatan Erdoğan Mardin’de yaşanan olayı izah etmenin mümkün olmadığını dile getirdi. Erdoğan, şöyle konuştu: ” Her sözüne, her işine ’esirgemek’ ve ’bağışlamak’ ile başlayanlar, kan ve gözyaşından kurtulamıyor, terörist yaftası yiyor. Hak ve hukuk noktasında bozuk bir sicille anılıyorsa, ters giden bir şey vardır. Şehirlerinin kapısında, ’bilgi ve erdem, silah ve kılıçtan üstündür’ yazan bir medeniyetin mensupları bugün ölmek ve öldürmekle gündeme geliyorsa, ortada, izah edemediğimiz bir yanlışlık olduğu bellidir. Bu konjöktürde bu coğrafyanın size ihtiyacı vardır. Bu şura buna cevap bulmalıdır. İslamafobi bir insanlık suçudur. Bu insanlık suçu üzerine inşa edilen, ya da bu anlayıştan izler taşıyan her türlü politika yanlıştır. Antisemitizmi bir insanlık suçu olarak kabul ediyorsun ki, ben kabul ediyorum. İslamofobi da suç olarak kayıtlara geçmek zorundasın dedik ve kayıtlara geçti. n Yusuf DEMİR



1. ORDU’YA NEZAKET ZİYARETİ


Erdoğan, Azerbaycan’a hareketinden önce Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, “Bu ziyarette ilişkilerini değerlendirme fırsatımız olacak” dedi. Başbakan Erdoğan, programında görünmeyen ve 55 dakika süren 1. Ordu Komutanlığı’nı ziyaretiyle ilgili “nezaret ziyareti” olduğunu söyledi.

Haberin Devamı