Turkcell’in çoklu oyunu Lifecell ile Avrupa’da

Sadece konuşup SMS atan yani tekli oyuncu müşteri operatöre ayda 15 lira ödüyor. İnternete giren, müzik dinleyen, televizyon seyreden, gazetesini cep’ten okuyan çoklu oyuncu müşteri 45 lira kazandırıyor. Turkcell, çoklu oyuncuları Avrupa’da da yakalamak için dijital ihracat hamlesi başlattı

Artık kendini bir operatör olarak değil, dijital servis sağlayıcı olarak konumlayan Turkcell’in Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Berlin’deki buluşmamızda söze işlenmiş datanın önemini vurgulayarak başladı.

Ham petrolü satmakla işleyip satmak arasındaki katma değer farkına dikkat çekerek, “Datayı da işleyip ona bir değer katarak satabiliyorsanız bir anlamı var. Küçükken babam bana sorardı. ‘Bir kilo pamuk mu, bir kilo demir mi daha ağırdır?’ diye. Şimdi ben düşünüyorum. Bir dakika müzik mi bir dakika konuşma mı? Tabii ki bizim için işlenmiş data daha değerli. Biz de hedefimizi buraya koyduk. Enerjimizi buna yönelttik ve bugün yüzde 23.4’lük büyüme ile dünyanın en hızlı büyüyen operatörü olduk” dedi.

Türkiye’de Turkcell olan marka yurt dışında Lifecell’e dönüyor. Kuzey Kıbrıs’ta bile hem Turkcell hem Lifecell markası birlikte yer alıyor. Kaan Terzioğlu, dataya katma değer katarak satmanın önemini şu örnekle açıklıyor:

Haberin Devamı

Kalbini kazanıyoruz

“Biz ilk dijital operatör hizmetimizi, belki şaşıracaksınız ama küçük bir pazarda, Kuzey Kıbrıs’ta başlattık. 18 ay önce KKTC’de, Lifecell markasını ve dijital operatör olarak yeni hizmetlerimizi oradaki pazara sunduk. Lifecell markasının bugün Turkcell markasına göre ARPU’su tam 2 kattır. Kıbrıs’ta geçen hafta numara taşıma başladı. Tahmin edin ne oluyor? Lifecell numara almada 1 numaralı operatör. Ve bizim koyduğumuz hedeflere 1 sene öncesinde ulaştı. Bu Kıbrıs’taki bir örnek. 18 aylık süre olduğu için örneği oradan verdim. Dönüyorum, Türkiye’ye bakıyorum. Türkiye’de de bizim tekli oyun, ikili oyun ve çoklu oyun dediğimiz bir tanımımız var. Çoklu oyunda dijital operatör hizmetlerimizden de yararlanıyor müşterilerimiz. Sadece elinde eski Nokia 3110 telefonu olan ses ve SMS hizmetimizden yararlanan bir müşterimiz bize 15 lira ARPU getiriyorsa, elinde akıllı bir cihazı olan data hizmetimizi de tüketen bir müşterimiz 30 lira getiriyor. Fakat bu müşterimizin kalbini kazanıp televizyon seyrettirip, Dergilik’ten gazete okutabiliyorsak, müzik dinletebiliyorsak,

Haberin Devamı

o 32 dakikalık ilişkiyi 100, 200 dakikalara çekebiliyorsak, o zaman 45 lira kazanıyoruz. Bu gerçek rakamlardır. Müşterilerimizin yüzde 57’si çoklu oyundadır.”

Dijital ihracat dönemi

Gelelim Almanya’da bulunma sebebimize. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ve Lifecell Genel Müdürü Doğuş Kuran’ın ev sahipliğinde Berlin’de gerçekleştirilen toplantıda Lifecell’in tarifelerinin ilk duyurusu yapıldı. Ürün ve servislerini, tüm dünyaya ihraç etmeye başlayan Turkcell, küresel markası Lifecell ile ihracat hamlesinde yeni rotasını Almanya olarak belirledi. Milyonlarca kişi tarafından kullanılan BiP, fizy, Dergilik, lifebox, Yaani, TV+ ve Fulltrip Almanya’da Lifecell kullanıcılarına özel tekliflerle sunulacak. Hedef tüm Avrupa’da 1 yıl içerisinde 1 milyon yeni kullanıcıya ulaşmak. Üstelik burada hedef sadece Türkler de değil.

Haberin Devamı

Datanın artık dünyada gücün yeni kaynağı olduğunu söyleyen Terzioğlu, Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisinin data açığı olduğunu belirterek “Bu açığı kapatmak için bir yandan Türkiye’yi dünya standartlarında veri merkezleriyle donatıyoruz bir yandan da Türkiye’nin datasını Türkiye’de işleyerek dijital servislere dönüştürüyoruz. Bu nedenle dijital servislerimizi yurt dışına açmak büyük önem taşıyor. Türkiye’de rakiplerini geçen servislerimizin Avrupa’da da başarıya ulaşacağına eminim” diye konuştu.

Abone olmayana da Lifecell satılabilecek
Almanya’da sadece Türkler’in değil diğer ülke vatandaşlarının ve farklı operatörü kullananların da Lifecell’e geçmesinin sağlayacağı avantajları da Lifecell Genel Müdürü Doğuş Kuran anlattı:
“Burada iş ortağımız Deutsche Telekom. Tarife yapımızı komple revize etti. Bu pazarda bizim gibi gerçek bir dijital servis sağlayıcı yok. Oysa kullanıcılar daha çok internet istiyor. Film seyretmek, dergi okumak, müzik dinlemek istiyor. Biz de bizimle direkt simkart ilişkisi olmasa da tüm kullanıcılara bu servislerimizi sunacağız. İş ortağımızın da yüzde 20 bandında bir artış sağlayacağını düşünüyoruz. Logomuz lifecell logosuna dönüştü. Mağzalarımızda hem abonelikle birlikte satılan dijital servisler, hem tekil dijital servis satışları olacak. Almanya’da bu lansmanı yapıyoruz ama yaptığımız lansman bu hizmetlerin bütün Avrupa’daki kapsamasını sağlıyor. Diğer ülkelerde de başka iş ortaklarımız olacak.”
Berlin’den Sivas’a BİP’le para transferi
BiP, Lifecell ile artık Almanya’da hizmete girdi. İletişim alışkanlıklarına yeni bir boyut kazandıran BiP, uluslararası para transferlerini hem ekonomik hem de hızlı ve güvenli yapılmasını sağlayacak.
57 ülkeye para transferi yapma özelliği kazanan BiP, kur farkı kaynaklı sürprizler yaşamadan para gönderimine imkan sunacak. Ayrıca, hem Almanya hem de Türkiye numaralarını aynı platforma tanımlama, farklı bir SIM karta ve ikinci telefona gerek duymadan, Türkiye’yi çok avantajlı paketlerle, mevcut telefonla BiP üzerinden HD ses kalitesinde hem mobil hem de sabit hatlarla görüşme şansını da pek yakında servise koyacak.
İndirimli tur paketi
Lifecell’de başka hizmetler de olacak. Tarkan konseri ile tanıtılan Fizy müzik uygulaması Almanya’da ayda 4.99 euroya satılacak. 500’ün üzerinde dergi ve gazetenin yer aldığı Dergilik, tüm yayınları internet bağlantısına gerek duymadan okuma şansı veriyor. Dergilik’te Şanlıurfa’nın, Konya’nın, Erzurum’un yerel yayınları da var. 6.99 eurodan satılacak Dergilik paketine Almanya’da Tempo Travel Germany dergisi de eklendi.
Turkcell tarafından tamamen yerli kaynaklarla geliştirilen bireysel veri depolama servisi Lifebox da Lifecell’in en önemli ürünlerinden biri olacak. Türkiye’nin dijital seyahat platformu Fulltrip, Almanya-Türkiye seyahatleri için uçak, konaklama ve araç kiralamada özel indirimleriyle hizmet verecek.
Tarkan’dan Fizy’nin tanıtımı
Fizy’nin Avrupa’ya açılmasını Tarkan’ın Almanya konserleriyle kutlayan Lifecell, toplantının öncesindeki akşam da Megastarı Berlin’de hayranlarıyla bir araya getirdi. Tarkan konserleri önümüzdeki günlerde de devam edecek.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR