Gazete Vatan Logo

Ucuz konut müjdesi! 81 ilde resmen başlıyor, kiralara etki edecek

Ucuz konut müjdesini verdi. Ev sahibi olmak isteyenleri sevindiren haber geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kabine toplantısı sonrası son dakika açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan heyecanla beklenen konut projesinin detaylarını paylaştı. Özellikle dar gelirlilerin ev sahibi olabilmesi önemli kararlar alındı. 81 ilde resmen başlıyor. Erdoğan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıkları bitmek üzere" ifadelerini kullandı. İşte son dakika haberinin detayları...

Ucuz konut müjdesi! 81 ilde resmen başlıyor, kiralara etki edecek

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Dar gelirli vatandaşların ucuz konuta ulaşabilmesi için flaş kararlar alındı. "Toplu konut projelerini hız kesmeden devam ediyoruz" diyen Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük toplu konut projesini başlatılacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacakların sabırsızlıkla beklediği projenin hazırlıkları bitmek üzere. 81 şehirde hız kesmeden toplu konut projelerini sürdürüyoruz. Şimdi de Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz. Vatandaşları kira öder gibi taksitlerle konut projeleriyle ev sahibi yapacağız. İlk kez ev sahibi olacaklar için hazırlanan projeler bitmek üzere. Bu adım son dönemde şikayet konusu olan kiraların düşmesine de yol açacak. İlk defa evlenen gençler bu projede kota sahibi olacak. Önümüzdeki ay tüm detaylarını duyuracağımız konut kampanyasının hayırlı olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

BAKAN KURUM DUYURMUŞTU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Önümüzdeki ay itibariyle, cumhurbaşkanımızın milletimize müjdeleyeceği, cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini 81 ilimizde başlatıyor olacağız" demişti.