Gazete Vatan Logo

Türkiye ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açılışını yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Siirt'te Türkiye'nin ilk cevherden çinko izabe tesisinin açılışını yapacak. Tesis, ülke ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Varank, “Yıllardır maden olarak yurtdışını satılan Hakkarimizin çinko cevheri artık katma değerli ürüne dönüşecek” dedi.

Türkiye ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün açılışını yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Siirt'te tamamlanan bir dizi projenin açılışını yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açılışını yapacağı tesislerin arasında Türkiye'nin ilk cevherden çinko izabe tesisi de yer alıyor. Söz konusu tesis Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacak.

"HAKKARİ'MİZİN CEVHERİ KATMA DEĞERLİ ÜRÜNE DÖNÜŞECEK"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da bugün açılışı yapılacak tesis ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank, "Ülkemizin ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayabilecek Türkiye'nin ilk cevherden çinko izabe tesisinin yarın Cumhurbaşkanımız tarafından Siirt'te açılacağını biliyor muydunuz? Yıllardır maden olarak yurtdışını satılan Hakkarimizin çinko cevheri artık katma değerli ürüne dönüşecek" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin yaklaşık olarak yıllık 250 ile 300 bin ton civarında çinko ithal ettiği düşünülüyor. Söz konusu miktarın maliyetinin ise yaklaşık olarak 1 milyar Dolar olduğu tahmin ediliyor.

"3 MİLYAR 673 MİLYON TL ULAŞIM VE İLETİŞİM YATIRIMI YAPILDI"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da sosyal medya hesabı üzerinden Siirt'te gerçekleştirilen yatırımlara dair bilgiler verdi.

2002 ve 2021 yılları arasında Siirt'e 3 milyar 673 milyon TL ulaşım ve iletişim yatırımı yapıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, 128 km bölünmüş yol, 163 km tek yol ve 1877 km fiberoptik kablo yatırımı yapıldığını ifade etti.

 SİİRT ERDOĞAN'I KARŞILAMAYA HAZIRLANIYOR...

Vatandaşlar Türkçe ve Kürtçe pankartlar açarak heyecanla bekleyişe geçti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Siirt’te 3 yılda yapılan toplam 2 milyar 500 milyon lirayı aşan Siirt-Eruh karayolundaki Zarova Köprüsü, Millet Bahçesi, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal AŞ. tarafından Siirt Organize Sanayi Bölgesinde Türk- Katar ortaklığıyla 102 milyon dolarlık yatırımla hayata geçen Çinko İzabe Tesisi başta olmak üzere 72 kamu ve 3 özel yatırımları açmak üzere geliyor. Türkçe ve Kürtçe pankartlar asılırken miting alanı dolmaya başladı. Vatandaşlar Cumhurbaşkanını coşku ve heyecanla beklediklerini dile getirirken vatandaşlardan Filiz Marangoz, Erdoğan’a olan sevgisinin millete, devlete, ülkeye olan sevgisinden kaynaklı olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Siirtli vatandaşlardan Yüksel Bal ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı dün geceden beri uyumadan beklediğini ve yapılan oyunların onu çekemediklerinden kaynaklı olduğunu söyledi. Bal, “Dün akşamdan beri uyumamışız, çocuklarım sabah erkenden kalkmış başkanımız geliyor karşılamaya geleceğiz diyordu. Hoş gelmiş kazasız belasız gelir gider, Allah her zaman sırtında olsun onunla oyun oynayanları inşallah ayaklarımızın altına koyarız, onu çekemiyorlar Cumhurbaşkanımız hiç merak etmesin” dedi.Suriye uyruklu Maria Efendi, Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini vurguladı.

Haberin Devamı