Gazete Vatan Logo

Türk iş asgari ücret teklifi 2023 ne kadar? Güncel asgari ücret teklifi kaç oldu? Asgari ücret zammı 2023 görüşmeleri ve asgari ücret açıklaması!

Son dakika asgari ücret açıklaması! Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda İşçileri temsil eden Türk İş görüşmeler için başlangıç rakamını açıkladı. TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay görüşmeler için asgari ücret sınırının açlık sınırından başlatacaklarını duyurdu. Peki, Asgari ücret pazarlık sınırı ne? Asgari ücret görüşmeleri kaç liradan başlayacak? Açlık ve yoksulluk Sınırı kaç? İşte detaylar…

Türk iş asgari ücret teklifi 2023 ne kadar? Güncel asgari ücret teklifi kaç oldu? Asgari ücret zammı 2023 görüşmeleri ve asgari ücret açıklaması!

Asgari ücret ile ilgili TÜRK-İş’ten pazarlık sınırı! Görüşmeler bu rakamdan başlayacak. Türk İş Başkanı Ergün Atalay açıkladı. Pazarlıkların başlangıç rakamını açıklayan TÜRK-İş Başkanı, açlık ve yoksulluk rakamlarını referans alacaklarını duyurdu.

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçi kesimini temsil eden Türk-İş, bu toplantıdan önce Başkanlar Kurulu'nu topladı. Konfederasyona üye 34 sendikanın yöneticilerinin katıldığı toplantıda, sendikaların asgari ücrete dair görüş ve talepleri alınıp, görüşmelerde izlenecek yol haritası masaya yatırıldı.

ASGARİ ÜCRET PAZARLIK SINIRI NE?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun asgari ücret görüşmeleri öncesinde açıklamalarda bulunan Türk İş Başkanı Ergün Atalay asgari ücretle ilgili, “Pazarlık 7 bin 785 lira sınırından başlayacak, onun üstüne nereye çıkabiliyorsak çıkacağız" dedi. Atalay, “Herkes bir rakam açıklıyor. Açlık sınırı 7 bin 785 lira. Türk-İş'in yoksulluk rakamı 10 bin 170 lira. Rakam söylemek kolay.” açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

Atalay’ın açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

“Vergiyi konuşmak lazım. 20 sene önce vergi asgari ücretin 20 katı, şimdi 5 katı bile değil. Vergiyle ilgili düzenleme yapılmalı.

Bugün komisyonumuzda pazarlık asgari ücreti 7 bin 785 lira olan açlık sınırından başlayacak. Onun üstüne nereye çıkabiliyorsak. Razı geleceğimiz rakam olursa imza atarız. İşçinin razı olmadığı rakama imza atmayız. Bu bizim teklifimiz değil, açlık sınırı. Hükümet ne rakam getirecek, görelim.

Gıda enflasyonu ortada, yoksulluk ortada. Makul rakam getirirlerse problem yok. 5 bin 500 lirayla masaya oturmuyoruz; 7 bin 785 liradan oturuyoruz.”