Gazete Vatan Logo

Tavuk Dünyası halka arz ne zaman? Tavuk Dünyası halka arz eşit mi oransal mı, kaç lot verecek, hisse fiyatı ne kadar, hisse kodu ne?

Tavuk Dünyası ne zaman halka arz olacak? Tavuk Dünyası halka arz edecek. Borsa İstanbul'da düşüş yaşansa da işlem görmek isteyen şirketlerin sayısında artış yaşanıyor. SPK onayı alarak BİST'te işlem görmeye başlayan şirketlerden biri de Tavuk Dünyası oldu. Peki, Tavuk Dünyası halka arz ne zaman, fiyatı ne kadar, hisse kodu ne? Tavuk Dünyası kaç lot verecek, hangi bankalardan alınacak?

Tavuk Dünyası halka arz ne zaman? Tavuk Dünyası halka arz eşit mi oransal mı, kaç lot verecek, hisse fiyatı ne kadar, hisse kodu ne?

Tavuk Dünyası halka arz ne zaman? Tavuk Dünyası, Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruda bulundu. Halka arzın, 2023 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. Peki Tavuk Dünyası halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar? Tavuk Dünyası kaç lot verecek, hangi bankalardan alınacak, sabit mi orsansak mı?

TAVUK DÜNYASI HALKA ARZ NE ZAMAN? 

Tavuk Dünyası, 18 milyon TL nominal değerli payını halka arz edecek. SPK'ya yapılan başvuru sonrası kurul değerlendirmesi olacak. Değerlendirmede uygun görülürse şirketin halka arzının onaylanması bekleniyor, dolayısıyla halka arz tarihi henüz belli olmadı.

İlk restoranını 2012 yılında Türkiye'de açan Tavuk Dünyası, 8 yıl gibi kısa bir sürede 50'den fazla şehirde 220 restoranın üzerinde lezzet noktasına ulaştı. Yurt dışında da hızla büyüyen marka, yurt dışı restoranları için Gagawa marka ismini seçti.

TAVUK DÜNYASI HALKA ARZ EŞİT Mİ ORANSAL MI?

Halka arz, Yurt İçi Bireysel Yatırımcıya oransal dağıtım yöntemiyle gerçekleşecek.

TAVUK DÜNYASI HALKA ARZ FİYATI NE KADAR, HİSSE KODU NE?

Haberin Devamı

Tahsisat grubu henüz açıklanmazken, şirketin halka arz detayları, taslak izahname bilgileriyle şöyle biliniyor;

Satışa sunulacak pay miktarı; 18.000.000

Halka arz kodu; TVKDN

Dağıtım Şekli; Oransal dağıtım yöntemiyle

Tahsisat Oranı; Açıklanmadı

İşlem göreceği Pazar; Şirket payları BİST Yıldız Pazar’da işlem görmesi bekleniyor

Yılın ilk çeyreğinde gerçekleşmesi planlanan Tavuk Dünyası halka arzında, gelirin tamamı yatırımlar için kullanılacak.

Halka arzdan elde edilecek gelirin;

%60-70’i Yurt içi restoran yatırımlarına,

%30-40’ı ise Yurt dışı restoran yatırımları için değerlendirilecek.