Gazete Vatan Logo

Sıcak para Türkiye’yi terkeder mi?

Ata Yatırım raporu: Sıcak para çıkışı olmaz, seçim sonrası iyimser hava faizleri % 16’ya kadar indirir

2007’nin ikinci yarısına ilişkin Strateji Raporu’nu açıklayan Ata Yatırım, sıcak para çıkışı olmayacağını, seçim sonrası iyimser havanın faizleri % 16’ya kadar indireceğini kaydetti

Türkiye’nin en köklü aracı kurumlarından Ata Yatırım, piyasalara ilişkin öngörülerin yer aldığı “2007 İkinci Yarı Stratejisi” raporunu açıkladı. Raporda yaklaşan seçimlerin tedirginlik yaratmadığı, halka arzlara ve özelleştirmelere büyük ilgi olduğu belirtilirken, “Türkiye’den uluslararası sermaye çıkışı beklemiyoruz. Seçim sonrasında borsada yükseliş bono faizlerinde ise düşüş yaşanacak” denildi.

Ata Yatırım Başekonomisti Nurhan Toğuç, seçimler sonrasında azalan politik belirsizlik ve düşen faiz ortamından faydalanarak global likidite tercihlerinde de herhangi bir değişim olmayacağı varsayımı ile İMKB’nin uzun vadede yükselme trendine devam etmesini beklediklerini kaydetti. Toğuç, bono faizlerinin ise yılın son çeyreğinde yüzde 16 seviyelerine gerileyebileceğini ifade etti.

Raporun tanıtım toplantısında konuşan Ata Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Nergis Kasabalı ise şirketlerin kârlılık rakamlarının düşmediğini belirterek seçim sürecinin sorun yaratmadığını söyledi. Kasabalı, şöyle konuştu: “Sigorta sektörü hisseleri yatırım için önerdiğimiz bir alan. Enerji 2008 yılı için çok canlı olacak. Dünyaca ünlü dev firmaların ve yerel büyük şirketlerin ilgisini çekecek satışlarla projeler yapılacak. Borsada temsili düşük olsa da lojistik alanında ciddi gelişmeler bekleniyor. Seçimlerin ardından toplu bir hareket olursa bankacılık ile başlayacak.”

Ata Yatırım hedge fon kuruyor

ATA Yatırım Genel Müdürü Bülent Altınel, yatırım fonlarında ciddi bir tecrübelerinin olduğunu belirterek sermaye piyasası imkanları kapsamında önümüzdeki dönemde Hedge fon kuracaklarını açıkladı. Hedge fonlara ilişkin kriterlerin sağlanmasının ardından bu tür bir fon kuracaklarını kaydeden Altınel, bir diğer hedeflerini de Körfez sermayesinin Türkiye’ye çekmek olarak açıkladı.

Altınel, Körfez yatırımcısının Türkiye’ye gelip onlarca küçük şirkete yatırım yapmak yerine büyük şirketlere yüksek oranlı yatırım yapmayı tercih ettiğini vurguladı. Altınel, Körfez’deki fonların halka açılacak şirketlere arz öncesi yatırım yapmayı da tercih ettiğini ifade etti.

Haberin Devamı