Gazete Vatan Logo

Şaka gibi istekler!

Kiracılar Derneği'ne gelen şikayetler evsahiplerinin çıldırtan isteklerini ortaya çıkardı

Genellikle çocuk sayısı ile evde kedi ve köpek beslenmesine karışan ev sahipleri, evlerini korumak adına kiracılarından hayalleri zorlayan taleplerde bulunuyor.

Kimi yangın riskine karşı evine iki gazeteden fazla alınmasını yasaklıyor, kimi ise deodarant kullanılmasını istemiyor.

Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlık ve kavgalarla çok karşılaştıklarını söyledi.

Son yıllarda bazı ev sahiplerinin kiracısından oldukça garip, şaşırtıcı taleplerde bulunabildiğini, bu konuda kiracılardan şikayetler aldıklarını belirten Büyüknohutçu, şöyle konuştu:

'Gelen bir şikayete göre, bir ev sahibi kiracısının evde gazete biriktirmesini yasaklamış. Evde yangın riskini azaltmak için 2-3 gazeteden fazla bulunması istenmiyor. Hatta ev sahibi zaman zaman bu konuda evde arama bile yapıyor. Başka bir ev sahibi, evinde deodorant kullanılmasını istemiyor. Duvarlarda kimyasal kalıntı bırakıp kansere yol açacağı ve evde patlama riski taşıdığı gerekçesiyle böyle bir yasaklamaya gidiyor. Yaşanan bir olayda ise ev sahibi kiracısının eşyalarını üçüncü kattan aşağı attı. Kiracı, kirasını düzenli ödüyor sorun yok ama çıkarılmak isteniyor. Kiracı da çıkmayınca eşyaları balkondan aşağı atılıyor.'

ASANSÖRÜ KAYNAKLA KAPATAN YÖNETİCİ

Büyüknohutçu, bazı ev sahiplerinin taleplerinin üzücü boyutta olabildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bir aile, sırf 20'li yaşlarda epilepsi hastası oğlu olduğu için evden çıkarılmak istendi. Başka bir olayda ise yürüme engelli bir çocuğu bulunan aile büyük sıkıntılar yaşadı. Aile 12 katlı binanın 8. katında oturuyor. Baba naylon poşet satarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor. Apartman aidatını düzenli ödemekte güçlük çekiyor. Bina yönetimi, bu vatandaşın katına giden asansörün kapısını kaynak makinesiyle tamamen kapattı. Baba aylarca çocuğunu 8. kata kadar sırtında indirip çıkardı. Mahkeme kararıyla asansörü açtırdık.'

Genellikle kiraya zam konusunda şikayet aldıklarını dile getiren Büyüknohutçu, 'Enflasyonun üzerinde zam yapmak isteyenler oluyor. 'Çocukluya vermem' diyenler kadar, çocuk sayısının artırılmaması için söz alanlar bile çıkıyor. Çocuk sayısı artınca evinden çıkarılanlar var. Bunların yanı sıra kedi ve köpek beslenmesi yüzünden de evsahipleri ile kiracılar arasında büyük sorunlar yaşanıyor' dedi.

Haberin Devamı