Gazete Vatan Logo

Şirketlerden sürdürülebilirlik adımları

Ülker 2021 Sürdürülebilirlik Raporu’nu kamuoyuna duyururken, Akkök Holding ise Beşiktaş Alman Deresi yürüyüş parkurunda sürdürülebilirlik anlayışıyla kamusal alan dönüşüm projesi başlattı.

Şirketlerden sürdürülebilirlik adımları

Ülker, geçtiğimiz yıl hayata geçirilen enerji verimliliği projeleriyle 7,5 milyon TL, AR-GE projeleriyle 35,8 milyon TL tasarruf sağlarken ayrıca 2021’de plastik kullanımını 268 ton, kâğıt kullanımını da 1.194 ton azalttı.

Ülker CEO’su Mete Buyurgan, “2014’ten bu yana karbon salım artışı olmadan büyüyoruz. Ham madde, malzeme ve hizmet alımlarını azami seviyede yerel tedarikçilerden yapıyoruz. Böylece hem yerel kalkınmaya destek oluyor hem de lojistik kaynaklı karbon salımını azaltıyoruz. Sürdürülebilirlik projelerimizi belirlerken, su verimliliği, gıda israfının engellenmesi ve sürdürülebilir ham madde tedariki konuları temel önceliklerimiz arasında yer alıyor" dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ANLAYIŞI İLE YENİLEME

Akkök Holding, Beşiktaş Alman Deresi yürüyüş parkurunda kamusal alan dönüşüm projesi başlattı.

Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü İstanbul’un yeşil alanlarından birini sürdürülebilirlik anlayışıyla yenilemekten mutlu olduklarını söyledi. Dördüncü, “İstanbul’un kamusal alanlarını, doğa dostu bir yaklaşımla yenileyip kentte yaşayanların hizmete sunmak çok değerli. Tüm paydaşlarımız için uzun vadeli değer yaratma amacıyla önümüzdeki günlerde de kentimizin ortak kullanımdaki farklı mekanlarını sürdürülebilirlik düşüncesiyle dönüştüreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

TRENDYOL, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOL HARİTASINI AÇIKLADI

Alışveriş platformu Trendyol, Sürdürülebilir Etki Planı’nı açıkladı. Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, “Samimi, şeffaf, paydaş işbirliğine dayanan, hesap verilebilir ve bulunduğumuz tüm coğrafyalarda uygulanabilir bir yol haritası oluşturmaya gayret ettik. Böylece tüm iş süreçlerinde sürdürülebilirliği önceliğimiz haline getiriyoruz. 2040 yılına kadar kendi operasyonlarımızda karbon nötr olmayı, 2050 yılına kadar tüm değer zincirimizle karbon nötr olmayı hedefliyoruz” dedi.

MERCEDES-BENZ TÜRK’TEN İNOVASYON KAMPI

Mercedes-Benz Türk’ün her sene ortalama 50 fikir sahibinin başvurduğu Koza Merkezi’nde, bu yıl da çalışanların oylarıyla en yüksek puanı alan fikirlerin sahipleri İnovasyon Kampı’nda bir araya gelerek projelerini tanıttı. Şirketin 2.El Otobüs & Kamyon Satış Direktörü & Mercedes-Benz Koza Merkezi Direktörü Didem Daphne Özensel, “Koza Merkezi’nde her yıl binlerce çalışanımızın dahil olduğu Fikir Haftaları etkinliğini düzenliyoruz. Böylece, yenilikçilik, sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konularında çeşitli çalışmaları hayata geçiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı