Gazete Vatan Logo

Hindi fiyatları ne kadar? Bütün hindi fiyatı belli oldu mu, hindinin kilosu kaç TL?

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde hindi yetiştiriciliği yapan Muzaffer Çetin, yılbaşı öncesi yoğun talep olduğunu söyleyerek Hindi fiyatları hakkında bilgi verdi. Peki, Hindi fiyatları ne kadar, hindinin kilosu kaç TL?

Hindi fiyatları ne kadar? Bütün hindi fiyatı belli oldu mu, hindinin kilosu kaç TL?

Hayrabolu'da 14 yıldır hindi yetiştiriciliği yapan Muzaffer Çetin, yılbaşı soflarının vazgeçilmezi olan hindilere bu yıl da büyük ilgi olduğunu söyleyerek hindinin bu seneki fiyatını paylaştı. Peki, Hindi fiyatları ne kadar 2022, hindinin kilosu kaç TL?

Hindi fiyatları ne kadar 2022, hindinin kilosu kaç TL?

Hindinin kilo fiyatının 2 kat arttığını belirten Muzaffer Çetin, “Geçen sene kilosunu 50 liradan veriyorduk, bu yıl 100 lira oldu. Hindi, ortalama 6-7 kilo geliyor” dedi.

Hindi alacaklara tavsiyelerde bulunan Muzaffer Çetin, iyi hindinin, kanadının altındaki sarılıktan anlaşılacağını dile getirerek, "Hindi almak isteyen önce kanadını çevirip altına bakacak. İyi bir hindinin kanat altının yağ bağlamış olması ve sapsarı olması gerekir. Kanat altı sarı olması lezzetli olduğunu kanıtlar. Bu tam olmuş hindidir. Sarı değilse hiçbir lezzeti yoktur" diye konuştu.