Gazete Vatan Logo

Hepsiburada ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Alışveriş platformu Hepsiburada, “Sürdürülebilir Yarınlar Burada Başlar” mottosuyla hazırladığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı.

Hepsiburada ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı

Şirket raporda, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 17 başlığından 12’sine yaptığı doğrudan ve dolaylı katkıları paydaşlarına sunuyor. Ayrıca raporun, Küresel Raporlama Girişimi (Global Reporting Initiative) GRI onayı da aldığı belirtildi.

Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, “Gezegenimizin ve toplumların refahı ve sürdürülebilirliği için büyük bir dönüşümün eşiğindeyiz. Bizler Hepsiburada’da sürdürülebilirliği ve sosyal sorumluluğu iş kültürümüzün temel değerleri olarak görüyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana, bir yandan ticaretin dijitalleşmesine liderlik ederken bir yandan da paydaşlarımız için değer yaratma ve toplumsal gelişime katkı sağlama konusundaki kararlılığımızı sürdürüyoruz. Teknolojik kabiliyetlerimizi bir yandan müşterilerimize sunduğumuz üstün hizmet anlayışımızı iyileştirmek için kullanıyoruz. Bir yandan da on binlerce işletmeyi bir araya getiren pazaryeri modelimizle, Türkiye'nin ve bölgenin en büyüğü olan Akıllı Operasyon Merkezimizle, sektörün çıtasını yükselten teknolojik çalışmalar yürüttüğümüz Ar-Ge Merkezimizle sektörün gelişimine ve dijital dönüşüme liderlik ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sorumluluk bilinci yüksek bir şirket olarak, teknolojinin gücünü yapıcı şekilde kullanmaya, çevreyi ve sosyal konuları kapsayan küresel çaptaki sorumluluklarını daha da ileriye taşımaya devam edeceklerini aktaran Gökçetekin, “20 yılı aşkın süredir inovasyon ve girişimcilik ruhuyla sürdürdüğümüz yolculukta yarattığımız değeri tüm paydaşlarımızla şeffaflıkla paylaşmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda “Sürdürülebilir Yarınlar için Dönüşüm Burada Başlar” sloganıyla yayınladığımız ilk Sürdürülebilirlik raporumuzu değerli paydaşlarımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.