Gazete Vatan Logo

Gübre fiyatları ne kadar oldu, düştü mü? 2021 Tarım Kredi Kooperatifi gübre fiyatlarında indirime gitti!

Gübre fiyatları düştü mü, ne kadar oldu? Türk lirasının döviz karşısında değer kazanmasının ardından marketlerden sonra gübrede de indirime gidildiği belirtildi. Gübredeki artışa karşı Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri kimyevi gübrede ton başına 1100 lira indirim yaptı.

Gübre fiyatları ne kadar oldu, düştü mü? 2021 Tarım Kredi Kooperatifi gübre fiyatlarında indirime gitti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kur Korumalı TL Mevduat" sistemini açıklamasının ardından Türk lirasının değer kazanması, indirim haberlerinin peş peşe gelmesine neden oldu. Tarım Kredi Kooperatifleri de aldığı indirim kararlarına bir yenisini ekledi. CNN Türk Muhabiri Gülşen Coşkun gübre fiyatlarındaki son gelişmeleri paylaştı. Peki, Gübre fiyatları ne kadar oldu?

Gübre fiyatları ne kadar oldu?

Tarım Kredi’den gübrede indirim açıklaması geldi. Gübredeki artışa karşı Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri çiftçinin yanında olduğunu göstermek için kimyevi gübrede ton başına bin 100 liralık bir indirim yaptı. Yavaş salınım ve damla sulama gübrelerde ise ortalama yüzde 20 indirim yapıldı. Bu indirimli fiyatlarla çiftçilerin maliyetlerinin düşürülmesi amaçlanıyor. Tarımsal üretimin sürdürülmesi hedefleniyor.

TİGEM, gübre fiyatlarının düşeceği beklentisinden dolayı ihaleleri iptal ederken, çiftçi de dört gözle gübre fiyatlarında yapılacak indirimleri bekliyor.

TİGEM’in işletme bazında 17 Aralık’ta başladığı ve 28 Aralık’a kadar devam eden gübre ihalelerini biri hariç hepsini iptal ettiği ortaya çıktı. Döviz kurunun 18 TL’den geri dönmesiyle birlikte gübre fiyatlarında da indirime gidileceği beklentisinden dolayı ihaleler iptal edilirken, piyasada fiyatların netleşmesiyle birlikte işletme bazında gübre ihaleleri tekrar yapılacak.

Haberin Devamı

Güncel gübre fiyatları ise henüz netleşmedi.