Gazete Vatan Logo

Filoda ‘dalya’ yapan THY hedef büyüttü

THY, 100’üncü uçağını filosuna dahil etti. 5 yıl içinde uçak sayısını 150’ye çıkarmayı hedefleyen THY yönetimi, eleştiri oklarından rahatsız

Filosundakİ uçak sayısını 100’e çıkaran THY, 5 yıl içinde hedefini 150 uçak olarak belirledi. Türk Hava Yolları (THY), Boeing 737-800 tipi yolcu uçağını törenle teslim alarak, filosundaki uçak sayısını 100’e çıkardı. Bayrak taşıyıcı şirket olarak hedeflerini gerçekçi koyduklarını söyleyen THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, 61 yeni uçak alımı için imza attıklarını ve geçen seneden itibaren teslim alınmaya başlanan yeni uçaklarla THY’nin gücünü artırdığını söyledi.

Karlıtekin, son günlerde personel sıkıntısı, uçuşlardaki gecikmeler ve son olarak da Hava-İş’in grev açıklaması nedeniyle yapılan eleştirilerin dozunun artmasından yakındı.

İYİ ŞEYLER GÖRÜLMELİ
Karlıtekin, “Yapılan iyi şeyler de görülmeli. 99 özürlüyü işe aldık. Geçiş döneminde bazı aksamalar olabilir. Ama kabin personeli ve pilot sıkıntımız yok. Hatalarımız elbette eleştirilebilir ama dozunda olmalı. Dozu aşan eleştirileri moral bozucu buluyoruz” dedi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil de, THY’nin 1960’larda, Cem Kozlu yönetiminde ve kendilerinin döneminde büyük atılım yaptığını belirterek, 2006’da yolcu sayılarını 14 milyondan 18 milyona çıkaracaklarını ifade etti. Kotil, zamanında kalkış ortalamalarının 2005’te yüzde 79, bu yıl ise yüzde 82 olduğunu sözlerine ekledi.

Boeing toplantısında Airbus resmi
Filoya 100’üncü uçağın katılması nedeniyle düzenlenen törende dağıtılması için hazırlanan basın dosyalarında Airbus fotoğrafları yer aldı. Oysa filoya katılan 100’üncü uçak Boeing 737-800 tipi yolcu uçağıydı. Filoya katılan yeni uçağın ismi ise henüz belli değil. Candan Karlıtekin, uçaklara il isimleri verildiğini, ancak bu isimlerin tamamının kullanılmasından dolayı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan öneri beklediklerini belirtti.

Haberin Devamı