Gazete Vatan Logo

Dolar ve Euro’da son durum! Merkez Bankası dolara 2. kez müdahale etti!

Merkez Bankası'ndan piyasaya bir müdahale daha geldi. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerine yer verildi. Merkez Bankası çarşamba günü de piyasaya müdahale etmişti. İşte dolarda son durum

Dolar ve Euro’da son durum! Merkez Bankası dolara 2. kez müdahale etti!

Döviz kurlarında yaşanan hareketlilik Merkez Bankası'ndan yeni bir müdahalenin gelmesine neden oldu. TCMB'den yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir" denildi.

DOLARDA SON DURUM

Sabah saatlerinde 13.89'u gören dolar kuru, Merkez Bankasının müdahalesinin ardından 13.40'a, Euro ise 15.16'ya kadar geriledi.

MERKEZ BANKASI ÇARŞAMBA GÜNÜ PİYASAYA NE KADAR DOLAR SÜRDÜ?

Merkez Bankası doğrudan müdahale ile piyasaya yaklaşık 700 milyon dolarlık döviz satışı gerçekleştirdi. Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; öğlen yapılan ilk müdahale sırasında 500 milyon dolara yakın olan işlem büyüklüğü, öğleden sonra piyasanın sakinleşmesinin ardından yaklaşık 200 milyon dolar olarak devam etti.