Gazete Vatan Logo

Dar gelirliler için yeni çalışma yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdesini verecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dar gelirlilerle ilgili bir müjdesi olduğunu söyleyerek, "Dar gelirlilerle ilgili birçok yeni bir çalışmamız var. Bu kabineye yetişmedi ama önümüzdeki kabine sonrası Cumhurbaşkanımız, sıkıntıları giderecek, Adalet Bakanlığı'mızla yaptığımız çalışmaları açıklayacak." ifadelerini kullandı.

Dar gelirliler için yeni çalışma yolda! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdesini verecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin çok önemli konulara yanıt verdi. Bakan Nebati, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüzdeki Kabine toplantısında dar gelirlilere önemli bir müjde vereceğini duyurdu.

Bakan Nebati, söz konusu haberi verirken, "Dar gelirlilerle ilgili birçok yeni bir çalışmamız var. Bu kabineye yetişmedi ama önümüzdeki kabine sonrası Cumhurbaşkanımız, sıkıntıları giderecek, Adalet Bakanlığı'mızla yaptığımız çalışmaları açıklayacak." ifadelerini kullandı. 

Bakan Nebati'nin açıklamalarında satır başları;

TÜRKİYE'YE YATIRIM-PARA AKIŞI

Geçen haftadan itibaren yabancı yatırımcılar hız kazandı. Doğrudan yatırımlar geliyor. Şu anda girişler oluyor. Her hafta Merkez Bankası açıklar. Geçen perşembe açıkladığı rezerve bakın, yarın açıkladığı rezerve bakın, sonraki haftaya da bakın. Bu iş başladı, devam edecek. Nereden geldiğinin önemi yok. Türkiye güvenilir bir ülke. Geçen haftadan itibaren Türkiye'ye akış hızlandı. Devam eden trendle Türkiye çok farklı bir noktaya gelmiş olacak.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI KONUT PROJESİ

Dar gelirli vatandaşlar için bununla ilgili adımlar hızla atılı ve detayları açıklanır.

KİRA-KONUT FİYATLARINDA DÜŞÜŞ OLACAK MI?

Konut arzının artırılmasını sağlayacak adımlar atıyoruz. Yüzde 25 artış sınırı ile kiracıyı koruduk. 1 milyon 700 bin liralık daire 1 saatlik sürede 2 milyona çıktı. Biz bunları takibe aldık. 6 ay kadar önceydi. Bunu başlatanlara biz "Maliye Bakanlığı sahaya inerse bunu hissedersiniz dedik" ve indik. 350 bin denetim gerçekleştirdik. 64 bin konutta fiyat artışı tespit ettik. Yüzde 25 artış sınırı ile de kiracıları koruduk. (Konut) Cumhurbaşkanımızın dar gelirlilerle ilgili çok net duruşu var.

KUR KORUMALI MEVDUATTA SON DURUM

Rakam 1,1 trilyonu geçti. Türk Lirası reel olarak değer kazanıyor. Enflasyon düşmeye başladığı anda TL daha değer kazanacak.

"PETROL DIŞINDA DIŞ TİCARET AÇIĞI VERMİYORUZ"

Aralıkta biz kur korumalı mevduat ile müdahale etmemiş olsaydık çok kötü bir sonuçla karşı karşıya kalırdık. Çok önemli bir sorunumuz var cari açık. 40 milyar dolarları geçen bir açıkla karşı karşıyayız. Cari açığın bir numaralı sebebi bizim net enerji ithalatçısı olmamız. 100 milyar dolara giden bir enerji ithalatımız var. Petrol hariç biz dış ticaret açığı vermiyoruz. Bu sene turizmin keyfini bile süremiyoruz petrolden dolayı. 2019'u da aşacak noktaya gidiyoruz. Turist sayısında hedefimizi aşıyoruz.

Haberin Devamı

.