Gazete Vatan Logo

Bakan zamların sebebini açıkladı

Bakan zamların sebebini açıkladı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yeni yıl zamlarının ‘zorunluluktan’ kaynaklandığını belirterek, “Bu zamlar uzun bir aradan sonra yapıldı. Aslında zamlar oransal olarak da düşük. Asgari ücretliyi en fazla etkileyecek zam elektrik zammı. O da enflasyon oranın altında bir zam oldu” dedi.

Yılmaz, bazı gazetecilerle sohbetinde enflasyon artışı ve yeni yılda yapılan zamlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Cevdet Yılmaz, şöyle konuştu: “Yeni yılda yapılan zamlar oransal olarak baktığınızda çok düşük. Asgari ücrete yüzde 30’a yakın zam yapıldı. Bununla kıyaslarsanız, çok gerisinde kaldığını görürsünüz. Asgari ücretliyi en çok etkileyecek olan zam elektrik zammıdır, o da yüzde 6 oranında ve enflasyonun altında. Yapılan zamların vaatlerimizle ve bütçeye yapacağı etkiyle ilgisi yok. Biz şimdi vaatlerimizin karşılıklarını bütçe kalemlerine yerleştiriyoruz.”

Yılmaz, yüzde 8.8’lik enflasyon oranının gerçekleri yansıtmadığını gerçek enflasylon değerlerinin daha yüksek olduğu yönündeki iddialarla ilgili olarak da, “Enflasyon oranları ortalamadan yola çıkarak hesaplanıyor ve gizli bir enflasyon olması mümkün değil. TÜİK’in çok ciddi yürüttüğü hane halkı tüketim anketinden yola çıkarak, belirliyoruz. Enflasyon sepetine giren her şeyin bir ağırlığı var. Tersini söyleyenler varsa kasıtlı olduklarını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı