Gazete Vatan Logo

Bakan Kurum duyurdu! Nurdağı'nda ilk kalıcı konutlar bugün depremzedelere teslim ediliyor

Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı Belpınar Mahallesi'nde "akıllı köy" uygulamasıyla yapımı tamamlanan köy evleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle bugün depremzedelere teslim edilecek.

Bakan Kurum duyurdu! Nurdağı'nda ilk kalıcı konutlar bugün depremzedelere teslim ediliyor

Depremlerden büyük zarar gören Nurdağı ilçesinde afetzedeler için başlatılan seferberlik kapsamında yapılan ilk kalıcı konutların teslimi için bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı tören düzenlenecek.

"Türkiye Tek Yürek" kampanyası çerçevesinde bir hayırsever tarafından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile AFAD koordinesinde ilçeye 15 kilometre uzaklıktaki Belpınar Mahallesi'nde 14 kalıcı konut hazırlandı.

44 GÜNDE TAMAMLANDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve AFAD koordinasyonunda kalıcı afet konutlarının temelleri zemin etüt çalışmalarının tamamlanmasıyla mart ayı başında atıldı.

Köy tipi kalıcı afet konutları, TOKİ standartlarında zemin etütleri yapılarak kaya zemin üzerine, radye temel, betonarme olarak rekor bir sürede 44 günde tamamlandı.

Haberin Devamı

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, bayram namazını Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde kıldı.

Bayram namazından sonra açıklamalarda bulunan Kurum, “Bugün, depremzede kardeşlerimize söz verdiğimiz gibi biten ilk konutlarımızı teslim edeceğiz. Bir nebze de olsa o acıları unutturabilmek adına depremzede ailelerimizle sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Gaziantep’te ve yine Kahramanmaraş’ta bitirdiğimiz ilk köy konutlarımızın anahtarlarını vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

"ANAHTARLARIMIZI TESLİM EDİYORUZ"

Depremin üzerinden yaklaşık 80 gün geçti anahtarlarımızı teslim ediyoruz. Önceliğimiz deprem bölgesi ardından İstanbul’umuza odaklanacağız ve İstanbul’umuzda da yüzyılın dönüşümünü inşallah el birliği içerisinde yürüteceğiz dedi. Bayramların birlik, beraberlik ve kardeşliğin günleri olduğunu söyleyen Kurum, ‘‘İnşallah biz depremin ilk anından itibaren birliği, beraberliği kardeşliği 85 milyon vatandaşımızla birlikte tüm Türkiye’de gösterdik” diye konuştu.

Haberin Devamı